Broj 207
Početna > Zanimljivosti > XXL orgazam

Utrostručite ljubavno zadovoljstvo

XXL orgazam

Tokom aktivnog ljubavnog života, žena potpuni užitak oseća samo jedan sat i 24 sekunde, za razliku od svog partnera čiji vrhunac zadovoljstva traje devet sati

Odvajkada vlada mišljenje da u seksu više uživaju žene nego muškarci. Seksolozi, međutim, tvrde suprotno. Žena tokom svog aktivnog ljubavnog života potpuni užitak oseća samo jedan sat i 24 sekunde, za razliku od svog partnera čiji vrhunac zadovoljstva traje devet sati. Dok 62 odsto visokoobrazovanih žena ima problem s doživljavanjem orgazma, 33 odsto dama glumi orgazam. Doktori za seks ističu da svaka žena može da produži, intenzivira i poboljša orgazam.

Udahni duboko
Kao u sportu i u seksu je osnova disanje. Ako želite da se vaši orgazmi produže, dok vodite ljubav koncentrišite se na tehniku disanja. Dišite brže, uzdasi neka budu malo dublji, a izdasi duži. Koristite više grudi i stomak. Akcenat neka bude na disanju jer ćete tako pojačati uzbuđenje i uslediće najjači orgazam.

Seksi uzdasi
Ukoliko se ustručavate da tokom seksa glasno reagujete na nadražaje, uzdišete, stenjete, izgovarate zavodljive reči, rizikujete da vam promakne vrhunac strasnog zadovoljstva. Ne morate baš da vrištite i urlate, ali svakako nemojte da ćutite kao zaliveni. Prepustite se vrtlogu strasti, a za početak neka partner osluškuje vaše disanje. Igrajte se sa seksi zvucima, dok traje predigra. U trenutku orgazma erotskim šaptajem, rečima i zavodljivim uzdisajima stimulišite njegov intenzitet.

Bokovi u akciji
Mrdanje zadnjice i kukova posebno podiže erotsku temperaturu. Čak i najmanji pokret pelvisa aktiviraće osnovne seksualne reflekse. Zato upotrebite svoju karlicu, kukove i pozadinu kako biste se i vi i partner dodatno uzbudili. Nemojte samo da ležite! Vibrirajte, tresite se, mrdajte guzom, jer to garantuje vrhunski orgazam.

Stisni, opusti
Oko vašeg genitalnog područja nalazi se mnogo mišića. Svaki put kad stegnete vaginalne mišiće, stežete i stimulišete svoje telesne, seksi zone. Iako ste se već našli u ljubavnom klinču sa partnerom, igrajte se sa svojim telom, a da ga ne dodirujete. Ruke su vam ionako na drugom mestu tokom seksa. Mišići pelvisa (karlice) su poput trambuline za seksualnu energiju koja se širi telom, pojačavajući erotsko uzbuđenje. Eksperimentišite! Otkrijte šta vam najviše prija. Stežite, stiskajte, zadržavajte i opuštajte vaginalne mišiće svakog trenutka, tako će i orgazam trajati mnogo duže.

Mnogo muke - malo zadovoljstva

Nemački seksolozi kažu da čak 95 odsto žena redovno dolazi do orgazma
masturbacijom. Koliko pritom ima stimulacije vagine, a koliko klitorisa,
nije poznato. Kada su s partnerom, 63 odsto žena vrhunac doživljava
stimulacijom klitorisa, bilo oralno, bilo rukom. U kombinaciji
penetracije i klitoracije, do orgazma dolazi 35 odsto žena. Samo 20
odsto žena do orgazma stiže vaginalno penetracijom, ali čak 25 odsto
žena ne može nikada da doživi vrhunac na taj način. Prema rezultatima
jedne nemačke studije, ženski orgazam u proseku traje samo 1,7 sekundi,
dok je muški čak deset puta duži.

 

Dragana Rodić