Broj 207
Početna > Poznati > SPOMENAR

SPOMENAR

Jelisaveta Karađorđević

Detinjstvo
Bila sam srećno dete i vrlo razmažena. Brat je bio stariji od mene trinaest godina. Imala sam divnu dadilju, Engleskinju koju sam mnogo volela. Imam veoma lepo sećanje na rano detinjstvo. Kasnije se sve promenilo. Izgnanstvo je za mene bilo veliki stres. Život u izolaciji, u Keniji, sve je to jedno tužno i strašno iskustvo.

Sudbina
Svi mi kreiramo svoju sudbinu. Mislim da sam se i udala za svog trećeg muža samo zato da bih se vratila u Srbiju. On nije imao nikakvu drugu ulogu u mom životu.

Sreća
Sreća je u nama samima i ako nismo srećni, mislim da treba da preispitamo sebe i da sami sebi odgovorimo zašto je to tako.

Ljubav
Ljubav je prava ukoliko znači ljubav za sve. Kada se vi sami zaljubite u nekoga, to nije dovoljno, to je jednostrano i - nije ljubav. To je, u neku ruku, i sebično. Pravi primer bezuslovne, istinske ljubavi je, na primer, ljubav između baka, deka i unuka.

Lepota
Svaka pozitivna emocija je lepa. Ja ne volim tugu, patnju. Ne gledam čak ni tužne filmove. Volim samo one koji imaju lep, srećan kraj.

Život
Najveća lepota, najveća vrednost.

Prijateljstvo
Volim ljude. Mislim da danas imam više prijatelja u Srbiji nego u Americi. Meni nije važno da li su ti ljudi bogati, već da imaju svoje unutarnje bogatstvo, da su originalni, duhoviti, da imaju šta da kažu. Imam među prijateljima slikare, pisce, umetnike.

Najveći san
Meni ništa ne fali. Čim nešto sanjate, želite, znači da patite, a ja ne volim da patim. To nije u prirodi moje ličnosti.

Mila Milosavljević