Broj 207
Početna > Zanimljivosti > Romantični filmovi

Romantični filmovi

Filmovi mogu da nas rastuže, nasmeju, inspirišu, izazovu u nama buru emocija. Oni su idealna hrana za dušu i najbolji način da se oseti, danas pomalo zaboravljena, romantika

1. Kazablanka
Apsolutni klasik u kom će glavni glumci „uvek imati Pariz", a svi zaljubljeni, srećno ili nesrećno, uvek će imati Kazablanku.
2. Praznik u Rimu
Ova romantična priča prerasla je u bezvremeni klasik, pa je i danas jednako aktuelna. Hemija između Odri Hepbern i Gregorija Peka jedan je od ključnih elemenata uspeha ove ljubavne priče.
3. Titanik
Srž priče je romantična drama dvoje ljudi za vreme jednog od najnesrećnijih događaja u istoriji. Čak i oni koji nisu pustili suzu za vreme tragičnog završetka prepoznali su ljubav između glavnih likova kakvu bi svako poželeo - koja ne pobeđuje smrt, ali savladava sve društvene predrasude i prepreke.
4. Kad je Hari sreo Sali
Film prati živote likova koji igraju Meg Rajan i Bili Kristal i njihovu potragu za ljubavlju. U fokusu je i večito pitanje - mogu li žena i muškarac da budu prijatelji, a da se seks na tom putu ne ispreči?
5. Ovih nekoliko naslova tek je početak omiljenih romantičnih priča. Nismo zaboravili klasike kao što su Prohujalo s vihorom, Doktor Živago, Ljubavna priča, Doručak kod Tifanija, Zgodna žena, Oficir i džentlmen, Prljavi ples, Mostovi okruga Medison, Engleski pacijent, Francuski poljubac, Beležnica, P. S. Volim te, U stvari ljubav, Ameli Pulen... Spisak je predugačak i raznolik, ali poenta je da svako može da pronađe nešto za sebe - film koji će upotpuniti romantično veče i inspirisati vas na ljubav.

M. P.