Broj 207
Početna > Zanimljivosti > Pol Nolan iz Amsterdama

Pol Nolan iz Amsterdama

Iako je poreklom iz Irske, Pol živi u Amsterdamu gde radi kao menadžer kafića. U Srbiji je do sada bio dva puta, a koliko je oduševljen govori podatak da planira ponovo na leto da nas poseti

Šta ti se najviše dopalo u Beogradu?
Oduševljen sam starim delovima grada, zgradama i arhitekturom. Takođe, dopada mi se vaš noćni život, pozitivna energija, druželjubivost i, naravno, prelepe devojke.

Šta ti se ne dopada?
Za grad koji nosi naziv Beograd smatram da je neophodno da bude čistiji. Pored toga, saobraćajne gužve zaista frustriraju. Bilo bi dobro kada bi kao u Amsterdamu i vaš grad građanima obezbedio bicikle koji će biti raspoređeni svuda po gradu. Pored toga što je vožnja biciklom dobra rekreacija, manje će se zagađivati grad.

Omiljeni restoran?
Etnokafana „Stari Srbin”. Tu sam probao najbolju jagnjetinu ispod sača i dunjevaču. Takođe, dopada mi se i Skadarlija.

Kako ti se dopada naša muzika?
Dopala mi se starogradska muzika koju sam imao prilike da čujem u Skadarliji, a posebno zvuk tamburice. Iznenađen sam koliko je dobar i interesantan vaš noćni život. Sjajno sam se zabavio u jednom lokalu kada sam slušao bend Makao koji me je oduševio.

Najveće iznenađenje?
Koliko su Srbi ljubazni. Pre dolaska u vaš grad čuo sam razne negativne priče o srpskom narodu za koji se uglavnom priča da je necivilizovan, a ja sam ubeđen da niste prikazani u pravom svetlu. Vaše gostoprimstvo razbilo je sve moje predrasude. Volite strance, otvoreni ste za prijateljstva, srdačni ste, neposredni i beskrajno duhoviti. Nosim lepa iskustva, upoznao sam divne ljude i zato se radujem povratku u vaš grad.

Milica Prelević