Broj 204
Početna > Prica > Tata nežnog srca

Andrija-Baki Đogani

Tata nežnog srca

Baki Đogani tvrdi da mu je tokom tromesečnog boravka na imanju najviše nedostajala ćerka Anđela i otkriva da se, iako ga bije glas da je opasan momak, u ćerkinom prisustvu pretvara u nežnog oca

Pošto sam nije imao srećno detinjstvo, Baki se trudi da svojoj jedinici pruži svu ljubav i pažnju ovog sveta. „Svoju Anđelu volim više od svega na svetu i ne bih nikada dozvolio da joj nešto zafali. Pa, ja sam joj menjao pelene, kupao je i učio da vozi bicikl! Biću uz nju dok sam živ."

Tokom boravka na Farmi, publika je mogla da vidi koliko si vezan za ćerku. Da li provodite puno vremena zajedno?
Viđamo se kad god možemo i koliko nam to obaveze dozvoljavaju. Čim sam izašao sa Farme, otišao sam sa Anđelom kući da se ispričamo i nadoknadimo vreme koje nismo proveli zajedno. Nisam tip osobe koja izlazi po klubovima i voli da se plasira, mnogo mi više prija da svoje vreme posvetim detetu.

Kako si se osećao kada si saznao da ti je Anđela otpevala tvoju pesmu Olovna ruka? Podržavaš li njenu želju da pođe tvojim putem i krene u pevačke vode?
Nikada nisam insistirao na tome da se ona bavi pevanjem, čak to nisam ni želeo. Međutim, talentovana je, ima izraženu volju i u onome što ona naumi ne može niko da je spreči. A interpretacija pesme Olovna ruka ostavila me je bez teksta! Te večeri na Farmi, kada je krenula pesma i kada sam čuo Anđelin glas, bio sam u šoku! Čuti glas svog deteta posle dva meseca je neverovatno. Hteo sam da uđem u zvučnike! Otada sam svaki sledeći put na žurkama prvo puštao tu pesmu da bih napunio baterije. Hvala još jednom mojim prijateljima koji su došli na tu ideju. Što se njene pevačke karijere tiče, izuzetno sam zadovoljan njenim glasovnim mogućnostima i srećan sam što je uspela da uđe u finale dečjeg festivala Čarolija.

Anđela je tvoje jedino dete, da li ti je žao što nemaš još dece? Planiraš li u budućnosti?
Obožavam decu! Meni kao detetu nije pružana roditeljska ljubav i zato sada osećam potrebu da svojoj ćerki pružim svu ljubav ovog sveta. To se ne planira, ali ako naiđe neka žena koja mi bude odgovarala, koja bude mogla da mi parira - što da ne, biće još dece.

Sećaš li se osećaja kada si saznao da ćeš postati otac, jesi li bio srećan, uplašen...?
Bio sam presrećan i šokiran istovremeno, ma potpuno izgubljen! Kada je došlo vreme da se moja bivša žena porodi, te ratne '99. godine, odveo sam je u bolnicu. Jednoj mladoj sestri koja je tada radila u gradskoj bolnici sam ostavio svoj broj telefona i zamolio je da me pozove čim se dete rodi jer neću spavati. Celu noć sam gledao filmove. Negde oko pola pet ujutro, zazvonio mi je telefon. Sestra me je pitala kojeg pola sam želeo dete. Iako sam tada želeo sina, nisam se ništa manje obradovao kada sam saznao da sam dobio ćerku. Kada sam je video, izgledala je kao kiflica, najlepša na svetu. Sada je ne bih menjao za 20 sinova!

Nisi bio u braku sa tadašnjom devojkom, jesi li posle saznanja da je ostala u drugom stanju poželeo da se venčate zbog deteta?
Bili smo četiri godine u vezi kada je ona zatrudnela. Kada je ostala u drugom stanju, nije preostalo ništa drugo nego da se venčamo i zasnujemo porodicu. Mi smo se zaista jako voleli, živeli smo još četiri godine u braku. Kada više nije išlo, svako je krenuo svojim putem da dete ne bi prisustvovalo nesuglasicama i svađama. O njoj i dan-danas mogu da kažem samo najbolje. Imamo korektne odnose, zajedno se brinemo o Anđeli i sve se oko nje dogovaramo. Svoju Anđelu volim više od svega na svetu i ne bih nikada dozvolio da joj nešto zafali. Pa, ja sam joj menjao pelene, kupao je i učio da vozi bicikl! Biću uz nju dok sam živ.

Posle izlaska sa Farme čak si izjavljivao da ćeš pokušati da se pomiriš s majkom svog deteta, je li došlo do tog pomirenja?
To sam rekao u šali. Kada jedan odnos pukne, on nikada više ne može da bude kakav je nekada bio. Pa ni hleb kada prepoloviš ne možeš ponovo da zalepiš. Godine su učinile svoje, mi smo sada drugačiji. Povratka tu nema.

Koliko si učestvovao u obavezama oko bebe?
Prvih mesec dana sam je ja kupao. S obzirom na to da je moja pokojna baba imala devetoro dece i puno unučića, pratio sam kako ona previja decu, naučio sam pa sam to isto radio sa Anđelom.

Jesi li imao priliku da upoznaš neku njenu simpatiju ili dečka, jesi li bio strog tada i da li si uopšte strog otac?
Znam da ima neku simpatiju u školi. Podržavam to i nisam strog još uvek jer nismo ozbiljno pričali na tu temu.

Kao mlađi si završavao u društvenopopravnim ustanovama, kakav primer misliš da to daje Anđeli? Jeste li već pričali i o tome?
Nije mi do sada postavila pitanje na tu temu iako je upoznata sa mojom buntovničkom mladošću. Gledala je emisiju Biseri Vanje Bulića u kojoj sam gostovao. O tome sam čak govorio i na Farmi, nisam taj deo svog života nikada krio. Ne ponosim se njime, ali se ponosim što sam iz cele situacije, tamne strane svog života, izašao kao pobednik i dobar čovek. Moja pobeda je što sam ostao normalan, što nisam postao narkoman i alkoholičar iako sam imao predispozicije za to s obzirom na to da sam bio u okruženju probisveta, klošara, gubitnika od kojih danas mnogi nisu živi a neki su završili u zatvorima i domovima. Imam Anđelu, svetlu tačku svog života, kojoj poklanjam svu ljubav i pažnju. Kada Anđelu bude interesovao taj period mog života, sešću sa njom i pričati joj o svemu što sam preživljavao u toj ustanovi.

Suzana Obradović