Broj 204
Početna > Zanimljivosti > Popravite šminku!

Najčešće greške

Popravite šminku!

Svaka žena je bar jednom napravila grešku u šminkanju, a pri pokušaju da je ispravi sve je izgledalo još gore... Evo načina da brzo i efikasno ispravite neke česte promašaje

Loša podloga
Preterali ste s podlogom? Nemojte pokušavati da je izravnate jer će vaše lice izgledati kao „zacementirano", već pokušajte da višak skinete tupferom, pre svega sa dela oko usta i sa čela.

Previše maskare
Višak maskare nikada nemojte skidati vlažnim tupferom ili maramicom jer će se maskara razmazati, a trepavice slepiti jedna za drugu. Uvek protrljajte četkicu uz rub tube da biste uklonili višak maskare pa premažite trepavice jednom ili dvaput. Onda ih očistite od grudvica prolazeći kroz njih češljićem.

Tona rumenila
Ukoliko ste preterali s rumenilom, za početak pažljivo uklonite deo viška, a zatim svetlijim puderom pokušajte da uskladite podlogu i rumenilo.

Fleke od kreme za samopotamnjivanje
Mrlje možete skinuti ukoliko uradite piling lica ili tog dela tela na kome ste naneli kremu. Ukoliko se šarenilo pojavilo na licu, grešku ćete ispraviti i razblaženim alkoholom, a ako ostanu tragovi, prekrijte ih puderom.

Olovka za usne
Olovka za usne treba da bude približno iste nijanse kao ruž. Kada iscrtavate ivice, uvek krenite od ugla usana, a ne od njihovog centra. A zatim ih „popunite" olovkom, pa tek onda stavite ruž.

Neuništiva bubuljica
Ukoliko ste „stručno" uklonili bubuljicu pred izlazak, da vaše remek-delo ne bi svi primetili, prvo na bubuljicu nanesite kameni ili puder u prahu kako bi se ona brzo sasušila. Zatim nanesite korektor i podlogu.

Dnevna šminka
Tokom dana ne treba da izgledate kao da ste upravo snimili scenu u horor filmu. Dovoljni su olovka za oči, maskara, sjaj za usne nežnijih boja i rumenilo koji će učiniti da izgledate lepo i prirodno.

Večernja šminka
Naglasite i istaknite oči i usne, koristeći senke, sjajeve i ruževe tamnijih boja. Ipak, i tada se trudite da budete umereni i da vaše lice ne izgleda kao slikarska paleta. Uvek istaknite samo oči ili usne.

Posle upotrebe ajlajnera, oči vam deluju sitnije
Da bi vam oko izgledalo veće, trebalo bi da na gornjem kapku izvučete jaču liniju. Povlačite je uz samu ivicu trepavica, idući od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka. Manje pritiskajte kožu dok pravite liniju uz donje trepavice, i zatim je malo umekšajte parčencetom vate ili četkicom koja se prodaje s ajlajnerom.