Broj 203
Početna > Zanimljivosti > Sakrijte nedostatke

Sakrijte nedostatke

Evo nekoliko trikova kojima možete sakriti ono što ne želite da drugi primete na vašem licu...

Tamni podočnjaci
Korektor je jedno od najboljih rešenja za prikrivanje „svedoka" neprospavane noći. Korektor uvek treba birati tako da je jednu do dve nijanse svetliji od pudera, dok puder treba da bude nijansu do dve tamniji od lica. Bela olovka za oči učiniće da vaše oči izgledaju veće i izraženije. Olovku nanosite na unutrašnji rub donjeg kapka, kao i crnu olovku.

Podbradak
Podbradak vizuelno možete smanjiti nanošenjem mat pudera svetlije boje na taj deo vrata. Ovaj mali nedostatak možete sakriti i pravilnim odabirom odeće. Ukoliko se odlučite za komade od mekših materijala sa naglašenim dekolteom, vaš podbradak „odlazi" u drugi plan.

Istaknuta ili uvučena brada
Ukoliko imate istaknutu bradu i želite to da sakrijete, treba vizuelno povećati usne, posebno donju usnu. To ćete učiniti iscrtavanjem ivica olovkom za usne, zatim nanošenjem tankog sloja pudera i nakon toga nanošenjem ruža. Ako imate uvučenu bradu, trebalo bi istaći usne.

Tanke usne
Usne mogu izgledati punije ako upotrebite stari dobri trik sa tamnom olovkom i sjajnim ruževima intezivno tamne bolje. U tom slučaju ne treba stavljati senke tamnih boja na kapke jer će one vizuelno „progutati" usne. Pored toga, na tržištu su se nedavno pojavili sjajevi za povećanje volumena usana koji takođe mogu biti od pomoći.

Sitne oči
Vaše oči će izgledati krupnije ukoliko na unutrašnji deo kapka nanesete svetlu senku, zatim na sredini stavite tamniju nijansu i na kraju kapka najtamniju. Linije ispod i iznad oka treba da budu iscrtane horizontalno ili blago zakrivljene nagore.

Oči spuštenih krajeva
Vizuelno, taj mali nedostatak možete ispraviti olovkom ili ajlajnerom. Što više uvijte trepavice nagore.

Izražen nos
Obrve ne treba da budu tanke, niti veliki razmak između njih. Pored toga, na krajeve kapaka treba staviti tamniju senku kako bi oči izgledale izduženije i samim tim i došle do izražaja.Još jedan način je da na ivice nosa stavite tamniji puder, a po sredini četkom za rumenilo „povucite" liniju svetlije nijanse.
 

Maja Marković