Broj 203
Početna > Zanimljivosti > Duplo jači seks

Strategija za vrhunski orgazam

Duplo jači seks

Jačanje muskulature može znatno da doprinese poboljšanju seksualnog života, tvrde seksolozi

Česti intimni odnosi jačaju imuni sistem i imaju izuzetno pozitivno dejstvo na organizam i mentalni sklop. Da bi ljubavne igrarije, međutim, bile uživancija u potpunosti, treba poraditi na „bildovanju" seksualnih mišića. Čučnjevi i druge vežbe za donji deo tela pomažu da vam krv stiže na prava mesta, a jaki karlični mišići garantuju moćniji orgazam.

Jake prepone - moćna erekcija
Italijanska studija pokazala je da sposobnost za erekciju zavisi od snage mišića u predelu prepona. Ispitivanjem snage tih mišića kod 390 muškaraca, istraživači su otkrili da su vrlo potentni muškarci imali 17 odsto jače mišiće od momaka koji su imali problema sa erekcijom. Ti mišići oblažu i grče dva krvlju ispunjena kanala zadužena za erekciju u penisu. Što su ovi mišići snažniji, stvaraju veći pritisak prilikom erekcije. Možete ih ojačati tako što ćete ih sami voljno grčiti: naizmenično zatežite i opuštajte one mišiće koje koristite kada zaustavljate mokrenje. Za najbolje rezultate, vežbu radite uz pomoć partnerke.

Vežbe za seks-meč
1. Zauzmite položaj kao za sklekove - grudima okrenutim prema podu, telo je rukama odignuto od površine, noge su skupljene. Privucite desno koleno grudima, vratite se u početni položaj, pa promenite nogu. Stegnite stomačne mišiće. Radite brzu promenu nogu svakih 30 sekundi.
2. Lezite na leđa. Ispružite noge, a stopala podignite nekoliko centimetara iznad poda. Uradite pet serija od 10 do 15 ponavljanja.
3. Lezite na leđa i savijte noge u kolenima. Stegnite zadnjicu i stomak. Podignite kukove, formirajući dijagonalnu liniju od kolena do glave. Spustite se; nemojte zadnjicom dodirivati pod. Ponovite 15 puta.
4. Gurajte karlicu nazad, držeći donji deo leđa na podu. Udahnite kad se spuštate. Ponovite 15 puta.

Natprosečne ljubavnice
Čak 88 odsto žena koje vežbaju pet puta nedeljno same sebe smatraju natprosečnim ljubavnicama. Redovan trening i rad na određenim grupama mišića garantuje više energije i fleksibilnosti, za vrelu akciju pod ljubavnim pokrivačem.

Dragana Rodić