Broj 202

Godišnji horoskop za 2011.

OVAN

POSAO
Početak 2011. godine unosi mnogo napetosti na profesionalnom planu. Bićete nervozni i spremni da napustite sadašnje radno mesto i krenete u novom profesionalnom pravcu. Opšti osećaj netrpeljivosti prema nadređenima, konflikti sa pretpostavljenima i loša finansijska situacija trajaće skoro do kraja januara.
Tokom februara, ispoljavaćete snažnu volju, koja će biti usmerena na životne, egzistencijalne stvari. Povoljne poslovne okolnosti mogu delovati podsticajno i voditi vas pravo ka uspehu u novim poslovima, koje ste osmislili i planirali tokom druge polovine prethodne godine. Bićete snažno koncentrisani i samodisciplinovani. Orijentisaćete se samo na korisne i praktične stvari i većinu planova ćete i ostvariti u aprilu, u toku prve polovine juna ili krajem godine. U prvoj polovini marta bićete pod tenzijom. Izbegavajte konflikte sa pretpostavljenima naročito od 3. do 15. marta, jer bi nedostatak takta sa vaše strane samo usporio uspeh i brzo napredovanje. Ne započinjite poslovne aranžmane sa prijateljima i rođacima, jer neće opstati u narednom periodu. Tokom maja finansije će cvetati, otvoriće se mogućnosti za nove poslove, ali će se vraćati i stari saradnici koji su tokom prethodne jeseni donosili probleme i stagnaciju. Tokom druge polovine avgusta, u septembru i prvoj polovini oktobra naći ćete se u apsolutnoj profesionalnoj blokadi. Ako ste rođeni u prvoj dekadi Ovna, ovo je vreme za povlačenje ili bar mirovanje ako drugo nije moguće. S jedne strane, činiće vam se da se profesionalni putevi otvaraju, s druge, bićete blokirani na sve moguće načine. Novembar će doneti olakšanje i poslovni preporod.

EMOTIVNI ŽIVOT

Mnogim slobodnim Ovnovima (naročito rođenim u prvoj dekadi) 2011. godina će doneti seriju uzbuđenja na emotivnom planu. Već od druge polovine januara, romantično emotivno iskustvo može se ostvariti sa osobom sa puta ili obrazovanom osobom. Druga polovina februara doneće koketiranje na radnom mestu, ali i pad emotivnog elana. Druga polovina aprila i maj će u vaš život doneti buđenje koje ćete dugo pamtiti. Potpuno emotivno iznenađenje, šok, otvaranje ka emocijama i obostrana razmena nežnosti. Brzo prepoznavanje sa voljenom osobom, navešće vas da krajem godine razmišljate o braku. Ovnovi koji su već u braku, osetiće od kraja aprila stabilizaciju i potpuno emotivno ispunjenje.

ZDRAVLJE
Mnogi Ovnovi će 2011. imati hronične probleme sa kičmom. Ukoliko niste posetili stomatologa u skorije vreme, može vas iznenaditi i stomatološka intervencija na gornjoj vilici tokom druge polovine avgusta i početkom septembra.

Ovan – dijamant
Simbolizuje čistoću, nevinost i čuva od zla.

CVEĆE
Ovan – orhideja

Iskazuje impulsivnost, energiju i veliku ambiciju.

Jovana Lučić-Gajić