Broj 202
Početna > Planeta > Najplaćenija holivudska zvezda

Sandra Bulok

Najplaćenija holivudska zvezda

Prošla godina bila je za Sandru Bulok i te kako turbulentna. Samo nekoliko dana pošto je osvojila Oskara, prošla je kroz bolan razvod, ali joj se osmeh vratio na lice kada je usvojila tromesečnu bebu kojoj je dala ime po omiljenom pevaču

Sandra Anet Bulok rođena je 26. jula 1964. godine u Virdžiniji. Njena majka Helga bila je nemačka operska pevačica, a otac Džon učitelj pevanja. Do 12. godine često je u okviru školskih priredbi pevala operske arije, a tokom detinjstva je zbog majčinog posla putovala po Evropi i menjala prebivalište. Pohađala je časove baleta, a povremeno je i dobijala manje operske uloge pored majke. Kada je bila tinejdžerka, sa porodicom se preselila u Vašington, gde je završila srednju školu i kasnije studirala glumu. Iako su je tri ispita delila od diplome, napušta fakultet i odlazi u Njujork u potragu za prvim ulogama, radeći kao konobarica. Uskoro se seli u Los Anđeles. Prva zapažena uloga bila je u filmu Razbijač gde je igrala sa Silvesterom Staloneom i Veslijem Snajpsom. Ova uloga utrla joj je put za film Brzina, u kom joj je partner bio Kijanu Rivs. Prvu veliku ulogu ostvaruje u komediji Dok si ti spavao. Nakon toga usledile su uloge u trilerima Mreža, Vreme za ubijanje, Brzina 2, ali i dramama Ukradena srca, U ljubavi i ratu... Krajem 1999. godine Sandra se našla na 58. mestu liste 100 najvećih filmskih zvezda svih vremena.

Ljubavni život
Iako nikada nije želela da priča o svom ljubavnom životu, zna se da je bila verena sa glumcem Tejtom Donovanom. Bili su u vezi četiri godine. Zabavljala se i sa fudbalerom Trojom Ejkmenom, Bobom Šnajderom i sa kolegama Metjuom Mekonahijem i Rajanom Goslingom. Sa sada već bivšim suprugom Džesijem Džejmsom upoznala se 2004. godine na snimanju njegove emisije Monster Garage. Venčali su se posle godinu dana, na ranču nedaleko od Santa Barbare u prisustvu 300 zvanica. Od samog početka veze sa ovim holivudskim lošim momkom sve je slutilo na neslavan kraj.

Privatni problemi
U aprilu 2007. godine neka žena pokušala je da pregazi Sandrinog supruga ispred njihove kuće u Ostinu. Marsija Dijana Valentin je, pošto je uhapšena, rekla da je vatreni obožavalac Bulokove. Godinu dana kasnije Sandra i Džesi imali su saobraćajku, a od novembra 2009. godine, probleme im pravi Džesijeva bivša supruga - nekadašnja porno-diva sa kojom motociklista ima troje dece oko kojih je vođena ljuta borba za starateljstvo. U martu 2010. godine devojka sa brojnim tetovažama, koja se zove Mišel Megi, tvrdi da je bila u vezi sa Sandrinim suprugom punih 11 meseci. Sumnje da im je brak pred raspadom podgrejao je Sandrin nedolazak na premijeru filma Mrtvi ugao u Londonu.

Prokletstvo Oskara
Izveštavajući o krahu braka Sandre Bulok i Džesija Džejmsa, američki mediji spominjali su i „prokletstvo Oskara", odnosno činjenicu da se u poslednjih 12 godina osam dobitnica Oskara za najbolju žensku ulogu suočilo sa sličnim problemima. Ironično je što su u govorima posle dobijanja nagrade glumice često zahvaljivale svojim „jačim polovinama", pa je tako i Sandra Bulok na ceremoniji rekla svom suprugu: „Hvala ti što si obukao odelo i što sediš sa nepoznatim ljudima zbog mene. Mnogo te volim".

Sandrin usvojeni sin
Nakon duže medijske izolacije, Bulokova je obelodanila da je podnela razvod od Džesija, a da je u to vreme bila u fazi usvajanja tromesečnog tamnoputog dečaka iz Nju Orleansa. Sandra je otkrila i da je proces usvajanja počeo još pre tri godine, dok je sa tadašnjim suprugom Džesijem boravila u Nju Orleansu, baveći se humanitarnim radom posle uragana Katrina. Beba po imenu Luj stigla je kući u januaru 2010. godine, ali je Sandra odlučila da radosnu vest zadrži za sebe dok ne prođe dodela Oskara. Dečak je ime dobio po poznatom muzičaru Luju Armstrongu, jednom od Sandrinih omiljenih pevača. „Luj je savršen, ne mogu drugačije da ga opišem. Kao da je oduvek bio deo mog života", rekla je.

Nova ljubav
Nekoliko dana posle Nove godine američka štampa pisala je da su glavni glumci filma Veridba Rajan Rejnolds, bivši suprug jedne od najseksepilnijih žena na svetu Skarlet Johanson, i Sandra uslikani zajedno na proslavi Nove godine. Sandra i Rajan navodno su ispraćali staru godinu u njenom restoranu. „Sedeli su s nekoliko prijatelja, ali je bilo jasno da su došli zajedno", dodao je izvor. Dejli mejl je čak preneo i poruku koju je jedna posetiteljka restorana ostavila na Tviteru jutro posle žurke: „Muž i ja smo se odlično proveli sinoć, a šlag na torti su bili Sandra Bulok i Rajan Rejnolds na plesnom podijumu".

Najbolja i najgora glumica
Samo dan pre nego što je osvojila Oskara Sandra je dobila nagradu i za
najgoru glumicu. Inače, nagrade za najgora filmska ostvarenja dodeljuju
se već tri decenije, a za sve to vreme Zlatnu malinu nije dobio glumac
koji je u isto vreme nominovan za Oskara. „Hvala vam što ste mi uništili
karijeru", zahvalila je glumica koja je, za razliku od većine svojih
kolega, bila dovoljno hrabra da se pojavi na dodeli.

M. P.