Broj 202

Godišnji horoskop za 2011.

DEVICA

(23.08. - 22.09.)

POSAO
Mnogi pripadnici ovog znaka tokom prve polovine 2011. mogu biti u profesionalnom iskušenju. Sve do maja na radnom mestu biće poremećeni međuljudski odnosi, pa su mogući sukobi. Promene unutar radne organizacije su sasvim izvesne tokom aprila. Moguće je čak da će se menjati i vaša pozicija na radnom mestu. Opterećeni ste dugovima ili obavezama prema partneru i to vam smeta. Tokom juna svoje saradnike možete doživljavati kao konkurente i u odnosu prema njima možete imati razvijen takmičarski duh. Zbog izražene individualnosti i nezavisnosti možete doći u konflikte sa pretpostavljenima, dok prema podređenima možete ispoljiti neprimerenu strogost. Leto donosi poboljšanje. Inovacije koje pokrenete tokom septembra mogu uroditi pozitivnim poslovnim preokretom pred kraj 2011. godine.

LJUBAV
S obzirom na to da ste ranjivi i osetljivi u ovoj godini, reagovaćete na većinu ljudi iz svoje okoline preoštro, naročito u maju. Tokom leta osećanja će biti snažna, tako da ćete se odnositi prema životu sa mnogo više emocija nego inače. Osećanja će dominirati gotovo svakom odlukom. Mnoge slobodne osobe rođene u ovom znaku poželeće da ostvare emotivnu vezu tokom avgusta sa osobom koja može pripadati drugom kulturnom ili religijskom miljeu. Nakon toga s voljenom osobom komuniciraćete samo elektronskim putem ili ćete razmenjivati informacije i emocije putem SMS-a, interneta i sl. Mnogi koji su već u braku ili dužoj vezi poželeće da se „reše tereta” ili jednostavno promene navike partnera, što im neće poći za rukom. Ipak, jesen i zima nose smirivanje situacije na emotivnom planu.

ZDRAVLJE
Tokom godine možete osetiti značajniji pad imuniteta i oscilaciju raspoloženja. Ukoliko vam život nije organizovan i svakodnevica nije kontinuirana, moguća je pojava anksioznosti i prolazne depresije.

CVEĆE
Devica – ljubičice

Simbol perfekcioniste koji ima romantičnu stranu.

DRAGI KAMEN

Vaga – hrizanteme
Označava ljubavnu ravnotežu i lojalnost.

 

Jovana Lučić-Gajić