Broj 202

Godišnji horoskop za 2011.

BIK

(21.04 - 20.05.)

POSAO
Tokom januara ste prilično užurbani. Kao da niste stigli da završite većinu poslovnih obaveza i planova sa kraja prošle godine. Većina poslovnih zbivanja se odvija mimo vaše kontrole, pa je mali savet za vas da sada radite i ćutite. Poslovi sa strancima ili u vezi sa stranim investicijama mogu doneti tokom prve polovine maja profit. Budite štedljiviji no inače. Novac dolazi i odlazi, i vasa težnja da zablistate na poslovnom planu ostaje neprimećena. Koliko god u maju želeli da promenite posao, budite strpljivi i sačekajte kraj godine. Pred kraj godine ćete se prisećati nekadašnjeg poslodavca i čeznuti za starim vremenima.
Ostvarenju ličnih i profesionalnih nastojanja, tokom velikog dela godine, stoje na putu velike unutrašnje i spoljašnje prepreke. Strah od kazne, od neuspeha, od neispunjavanja prihvaćenih obaveza može se razviti tokom jeseni. Možete imati utisak da ste neomiljeni u svojoj neposrednoj okolini, a bliske osobe vam mogu nametati velika materijalna opterećenja. U tome, tokom novembra, možete tražiti uzrok ovogodišnjih neuspeha, propuštanja prilika, pehova i sl.

EMOTIVNI ŽIVOT
Mnogi usamljeni Bikovi će tokom maja 2011. godine sresti osobu koja će privući njihovu pažnju. Nova ljubav se može razviti u drugačijem kulturnom okruženju ili je jednostavno možete ostvariti na letovanju tokom juna. Razvedeni Bikovi koji pokušavaju da zasnuju novi brak imaju šansu tokom maja da odaberu pravu osobu za sebe i da to ovog puta potraje.
Tokom septembra 2011, mogući su prolazni sukobi sa voljenom osobom i osećaj da ista/isti manipuliše vašim emocijama i vremenom. Takođe, porodični uplivi nisu nimalo povoljni i podsticajni za dalji razvoj. Ukoliko ste u braku, tokom avgusta i početkom septembra može se javiti materijalna oskudica koja će pridoneti osećaju nedostatka ljubavi i topline u porodici. Tokom novembra mogu da nastupe problemi u odnosima među supružnicima ili na relaciji dete-roditelji.

ZDRAVLJE

Tokom prve polovine godine, stariji Bikovi osetiće ozbiljnije probleme s kardiovaskularnim sistemom, u vidu češćih oscilacija krvnog pritiska. Mlađi pripadnici ovog znaka osetiće prve probleme sa kičmom i zubima, naročito u drugoj polovini juna. I jedni i drugi bi trebalo da obratite pažnju na grlo i vrat, što su vaše tradicionalno osetljive tačke, ali i na bubrege, urogenitalni trakt i kosti. Delujte preventivno i neće biti problema.

Bik – smaragd
Mudrost i uravnoteženost su glavne karakteristike.

CVEĆE

Bik – divlji ljiljan
Simbolizuje optimizam i životnu snalažljivost.

Jovana Lučić-Gajić