Broj 200
Početna > Poznati > Najomiljeniji Italijan

Eros Ramacoti

Najomiljeniji Italijan

Jedan od najpopularnijih italijanskih pevača Eros Ramacoti tokom dvadesetpetogodišnje karijere prodao je preko 50 miliona albuma, snimio duete sa najvećim muzičkim imenima, a uprkos ogromnoj slavi i dalje čvrsto stoji na zemlji

Eros Lusijano Valter Ramacoti rođen je 28. oktobra 1963. u Rimu. Oduvek je voleo fudbal i muziku, pa je zajedno sa bratom Markom osnovao bend koji je izvodio i prerađivao pesme poznatih autora. U osmoj godini od roditelja je dobio na poklon prvu gitaru, a nekoliko godina kasnije napustio je školu govoreći da želi da se posveti muzici.

Karijeru je započeo 1981. kada je učestvovao na muzičkom takmičenju „Voci Nuove di Castrocaro”. Iako nije pobedio dobio je ugovor sa jednom producentskom kućom i sa majkom Rafaelom i bratom Markom se preselio u Milano. Početkom 1982. objavio je prvi singl „Ad un amico” koji je prošao nezapaženo, ali stvari se menjaju nakon što je 1984. učestvovao na festivalu „Sanremo” sa numerom „Terra promessa”. Proglašen je za najboljeg debitanta, a naredne godine objavljuje prvi album „Cuori agitati” sa kojeg je veliki hit postala pesma „Una storia importante”. U naredne četiri godine Ramacoti je objavio tri albuma, a posle velikih hitova „Se bastasse una cancone” i „Cose della vita” našao se u zenitu slave.

Bolan razvod

Od 1998. do 2002. godine bio je u braku sa Mišel Hunciker, supermodelom, glumicom i voditeljkom na italijanskoj televiziji. Par je 1996. dobio ćerku Auroru, ali to nije bilo dovoljno da njihova veza potraje. Iako se nakon traumatičnog razvoda Eros borio da devojčica ostane da živi sa njim, sud ju je ipak dodelio majci. Eros nikada nije voleo javno da govori o privatnom životu, iako su mediji stalno pisali o njegovim navodnim ljubavnim vezama.

Povezivali su ga s brojnim ženama, a Eros je medijske navode neretko demantovao iz poštovanja prema svojoj bivšoj supruzi, ali i ćerki koja mu je, kako je jednom rekao, pomogla da preživi jako bolan razvod. „Trudim da Aurora živi što normalniji život, koliko god je to moguće s obzirom na to da su joj roditelji javne ličnosti. Aktivno učestvujem u njenom životu. Strog sam, savetujem je, ali i pazim da joj ne namećem preterano svoje stavove.” – objasnio je Eros. Koliko je vezan za svoju jedinicu, govori i to da je njeno ime istetovirao na ruci, a često je govorio da mu je žao što je popularan samo zato što ne može da provodi onoliko koliko želi vremena sa ćerkom, a  i kad su zajedno moraju da se kriju od paparaca.

Ljubav sa Srpkinjom
Početkom 2006. godine počele su da kruže glasine o Ramacotijevoj ljubavnoj vezi sa  Novosađankom Ninom Seničar. Kako se pisalo, njih dvoje su upoznali u Milanu na jednoj žurci, kada je Eros pokušao da uzme Ninin broj, što je ona odbila. Iznenađen tim gestom, Eros se zainatio i preko prijatelja nabavio njen telefon. Posle dva meseca, Nina je najzad pristala da je Ramacoti izvede na večeru.

Tada je i počela njihova veza, a Erosovi prijatelji otkrili su da je mu je srpska manekenka vratila osmeh na lice i veru u ljubav.  Zbog lepe Nine, 2006. je održao koncert u Novom Sadu, umesto u Beogradu. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se ljubav održi, a njih dvoje raskinuli su  sredinom 2008. godine kada se Eros povukao iz medija i nije davao izjave o ljubavnom životu. Do skoro se ništa nije znalo o njegovom emotivnom statusu, ali je nedavno novinarima otkrio da je ponovo zaljubljen. „Reći ću samo da sam trenutno jako srećan. Čini mi se da je reč o velikoj ljubavi” – rekao je sa smeškom na licu.

Milica Prelević