Broj 20
Početna > Zanimljivosti > ODABERITE PRAVU HALJINU

Budite zvezda maturske večeri

ODABERITE PRAVU HALJINU

Kakvu haljinu obući za matursko veče? Sigurno svi znaju koliko je to teško i komplikovano pitanje.

Izabrati odgovarajuću haljinu, posebno za važne prilike, nije nimalo lak posao.
 
  Kakvu figuru imate
  Najvažnije kod kupovine haljine je da ona bude u skladu sa vašom figurom. Važnije je da odaberete haljinu koja vam dobro stoji, nego da izaberete onu koja je u trendu a ne stoji vam. Ne odgovara svaka haljina svakoj liniji tela, iako tamnije boje i jednostavne linije (ravan kroj i A-kroj) odgovaraju većini osoba.
  Najbolji način da izgledate posebno je da kupite haljinu koja će isticati vaše atribute. I, naravno, sakriti nedostatke. Ako niste sigurne koji su, pitajte prijateljicu, ili još bolje, mamu ili dečka.
 
  Izaberite boju
  Najjednostavnije je izabrati crnu odevnu kombinaciju. S njom nećete pogrešiti. Ali, zašto ne biste pokušale i s nekom drugom bojom? Neka druga tamna boja, crvena ili zlatna dovoljno su elegantne za svečano veče. Pastelne boje, srednjesvetla paleta boja i nežne nijanse prikladnije su za dnevne haljine. Sve nijanse plave, ružičasta, bela, uključujući i krem nijanse dobro izgledaju na većini devojaka.
 
  Izaberite stil
  Ako već znate koji tip haljine vam pristaje, pokušajte to da uskladite sa onim što želite. Katalozi, internet i razni časopisi su idealni za stvaranje utiska o tome šta želite. Utrošićete manje vremena i sve vam je na jednom mestu.
  Umesto kupovine vrlo trendi haljine pokušajte da pronađete nešto što će biti večita elegancija i malo klasičnije. Možda ćete tu haljinu moći da obučete još koji put. A i za nekoliko godina ćete gledati slike sebe u toj haljini. Svakako da ne želite da izgledate smešno!
 
  Kupovina
  Definitivno, prvo morate razmisliti o tome koliko možete i želite da potrošite novca. Nakon toga ćete znati gde da tražite haljinu. Nema smisla da obilazite najskuplje radnje ukoliko znate da takvu haljinu sebi ne možete da priuštite. Najbolje bi bilo da sa sobom ponesete cipele na štiklu kako biste u njima probali haljinu i eventualno nakit koji planirate da nosite uz haljinu.
 
  Šivenje
  Ako ne pronađete odgovarajuću haljinu, možete je sašiti, ali za to vam je potrebna dobra krojačica. Šivenje je ponekad jeftinija varijanta. Prednost šivenja je što ćete dobiti haljinu koja je šivena po vama i odgovaraće vam do najsitnijeg detalja. A nedostatak je što ponekad ideja za haljinu, ma kako dobra bila, ne izgleda uvek tako dobro na kraju. Morate imati proverenu krojačicu koja će uspeti da sprovede vašu ideju u delo.
 
  Želimo vam puno sreće u potrazi za onom pravom!
 
 
Autor: Suzana Stanarević