Broj 198
Početna > Intervju > Žene i vino - savršen spoj

Milutin-Mima Karadžić

Žene i vino - savršen spoj

Glumac i producent Mima Karadžić otkriva da je za ženu koju voli spreman na raznorazne vratolomije, da nikada neće razumeti muškobanjaste devojke.

Kažu da su muškarci s Marsa, a žene s Venere? Zašto se toliko razlikujemo?

Muškarci i žene su sa iste planete, upotpunjuju se i jedno bez drugog ne mogu. Razlikujemo se po senzibilitetu, u ophođenju i u jednoj iskonskoj stvari: žena može da rađa, a muškarac ne.

Koji je pol po vama jači?

Mislim da su žene i muškarci žestoko ravnopravni. Da bi se nešto desilo, moraju da učestvuju zajedno, a svet je i opstao od tog zajedništva. Sve u životu ima smisla, dok god to možeš da posmatraš očima muškarca, oca, ljubavnika... s jedne strane, i očima žene, supruge, majke, ljubavnice... s druge strane. To zajedništvo je neminovno, pa prema tome, ne postoji jači ili slabiji pol.

Da li verujete u prijateljstvo između žene i muškarca?

Verujem i imam veoma dobrih prijatelja među ženama. A, ako me pitate da li sam nekada spavao sa nekom od tih žena, kažem da. Ukoliko se desi neka strast i seks između dvoje ljudi, zašto bi to pokvarilo odnose i prijateljstvo? S nekim devojkama ja sam bivao i ostajao u sjajnom druženju i respektu i posle. Ko god ne veruje u prijateljstvo između žene i muškarca i ko god misli da bi seks mogao da pokvari prijateljstvo, ne veruje u pravo prijateljstvo. Mislim da prave prijatelje mora da vezuje nešto više, a ako se među njima pojavi strast, u tom slučaju još bolje.

Koje je, po vama, najjače žensko oružje, a koje muško?

Najjače žensko oružje je ženstvenost. Izrazito ženstvena žena je svesna toga, a ta svest je za nju izuzetno dobra stvar kojom vešto može da barata kroz život. Ona se svima dopada i vrata su joj za sve širom otvorena. Muškarac prvenstveno mora da bude sposoban, da poseduje šarm, i da ima one muške „nebeske lopte"...

Šta nikada nećete razumeti kod žena?

Nikada neću razumeti zašto, recimo, danas, neke lepe, mlade, zgodne devojke nemaju trunku ženstvenosti, već su muškobanjaste, bahate, izigravaju mangupe. Zbog čega bar malo ne porade na ženstvenosti. Ženske lezbejke ću uvek razumeti, ali muške lezbejke nikada, odnosno, nikada neću shvatiti ono muško u ženi.

Dobro vino u čaši i žena u krevetu ne smeju dugo da čekaju jer vino se greje, a žena se hladi, kažu poštovaoci tog božanskog pića. Da li se slažete sa tom konstatacijom?

Bog je spojio ženu i vino kao neki sistem lepote. Idu jedno uz drugo i ne treba ih razdvajati. Vino piješ zbog nekih očiju preko puta tebe, zbog nekog pogleda i osmeha...

Šta ste sve spremni da uradite za ženu koju volite?

Svakakve gluposti sam radio, i shvatio sam da godinama ne sazrevam u tom pogledu. Skakao sam sa velikih visina u plićak na glavu, pucalo mi je čelo od ideje da samo u jednom trenutku zadivim jednu devojku, plesao ulicama, recitovao trgovima... Kao što kaže stih: „I hiljadu bih stvari u jedan mah hteo, bežao bih u svet i tražio samoću, i kad bih mogao i na nebo bi se peo..."