Broj 197
Početna > Poznati > Žena želi zvezde sa neba

Aleksandra Kovač

Žena želi zvezde sa neba

Pevačica Aleksandra Kovač, koja će beogradskoj publici 15. decembra u Domu sindikata prirediti muzičko veče puno emocija, objašnjava zašto ženama u Srbiji nije lako i priznaje da pored sebe ima muškarca kakvog je sanjala celog života

Zašto se u narodu ustalila popularna teza da su muškarci s Marsa a žene s Venere?
Mi jesmo potpuno različiti, ali smo vezani neraskidivim nitima i ne možemo jedni bez drugih. Jedni smo drugima večna inspiracija, motivacija i pokretačka snaga.

Šta nam je potrebno da bismo se slagali?
Smatram da je svakom čoveku, bilo da se radi o ženi ili muškarcu, potrebna sloboda. Svima nama je potrebno da budemo to što jesmo i da nas ljudi sa kojima živimo i delimo život prihvate onakve kakvi smo. Onda možemo da dajemo najbolje od sebe u svim vezama - sa porodicom, partnerom, prijateljima.

Kako gledaš na žene u Srbiji?
Mislim da našim ženama nije lako, ali su žene u Srbiji snažne, pametne i svoje, rade ceo dan, da bi onda vodile računa o porodici i kući i najmanje imaju vremena za sebe. I pored toga su uvek doterane, lepe, nasmejane i šarmantne. Volim da pričam sa ženama, da se sa njima družim, da od njih učim, čujem njihova životna iskustva. Zato sam i pesmu Jača nego pre, koja je prava ženska pesma i nalazi se na albumu Beogradski glas 10, posvetila svim ženama Srbije.

Da li su danas jači pol muškarci ili žene, postoji li uopšte jači pol?
Kada smo mi slabe, muškarci su tu da nas izvedu na pravi put i obrnuto. Nema jačeg ili slabijeg pola, samo jačih ili slabijih ljudi.

Jedno istraživanje je pokazalo da se žene ne ulepšavaju toliko za muškarce koliko zbog drugih žena. Slažeš li se?
Mislim da je najvažnije da žena radi na sebi, intelektualno, duhovno, emotivno i fizički, i to zbog sebe, a ne zbog drugih. Kada postaviš sebi određeni cilj i onda ga svojim trudom i radom ostvariš, kada pobeđuješ samu sebe i pomeraš granice, onda sve u životu možeš.

Koja tvoja očekivanja muškarci nisu uspeli da ispune?
Pored sebe imam baš onakvog muškarca kakvog sam želela ceo život. On je premašio sva moja očekivanja.

Šta je za tebe ljubav?
„Ti si moja ljubavna pesma, moja prva misao, kad me jutro probudi, ti si potreba i smisao." Ovo je deo pesme Da te volim za koju je tekst napisala moja majka Spomenka, i ovi stihovi na najlepši mogući način dočaravaju ljubav.

Čime te je Roman osvojio?
Šarmom, inteligencijom i beskompromisnom životnom filozofijom.

Kažu da je u ljubavi nebo granica. Dokle si ti spremna da ideš zbog muškarca kojeg voliš?
Muškarac koga volim i poštujem je muškarac za koga ću se boriti kao lavica.

Sokrat je rekao da je brak nešto zbog čega se čovek uvek kaje, bilo da ga sklopi ili ne sklopi. Koji je tvoj stav po pitanju braka?
Svi smo različiti i svako za sebe treba da pronađe idealan vid veze. Nekome je brak najvažnija stvar u životu, a nekome nije. Ne treba patiti od konvencionalizma, već biti svoj i živeti život po svojim pravilima. Meni je najbitnije da pored sebe imam najboljeg prijatelja, snažnog, pametnog i talentovanog muškarca s kojim delim dobro i zlo i s kojim se borim rame uz rame za naše zajedničke ciljeve i snove.

Frojd je rekao da veliko pitanje na koje nikad nije odgovoreno i na koje on sam nije uspeo da nađe odgovor, uprkos tridesetogodišnjem istraživanju ženske duše, glasi - Šta žena hoće? Koji bi bio tvoj odgovor?
Žena želi zvezde sa neba, najlepšu ljubavnu pesmu i ostvarenje svojih snova. Ono što žena želi, to i dobije.

Milica Prelević
Foto: Privatna arhiva