Broj 197
Početna > Lepi i zdravi > Kupanje u pivu i vinu

Lekovite kupke

Kupanje u pivu i vinu

Ekskluzivne kupke u vinu i pivu pogodne su za kratkotrajni predah i u ovim hladnim zimskim danima zbog čega nežniji pol „spas" često pronalazi u spa i velnes centrima

Ukoliko ste se zapitali koliko je litara vina potrebno za uživanje i brčkanje, ne brinite, za vinsku kupku koristi se ekstrakt koji se rastvara u vodi, može da bude belo ili crno, zavisi od vaše želje. Užitak je, kažu, potpun ukoliko se tokom kupanja ispije i čaša crnog vina ili pojede malo grožđa, a cena kupke u vinu je 7.000 dinara.
- Kao što je poznato, vino je bogato bioflavonoidima, posebno vitaminom C. Ovi sastojci imaju pozitivno dejstvo na kožu, podstiču mikrocirkulaciju, stimulišu proizvodnju kolagena, sastojka koji vraća elastičnost koži - kaže stručni konsultant u spa centru „Lago di spa" dr Suzana Rajačić.

Pivo za lepšu kožu
Ljubitelji piva odnedavno imaju šansu da na još jedan način iskoriste ovo „čudotvorno" piće, a pri tome pozitivno utiču na svoje zdravlje. Zbog vitamina B pivo je blagotvorno za kožu. Brzo prodire u kožu, koja postaje izuzetno meka već posle 15 minuta. Pored kozmetičkog efekta, koristi se i u terapeutske svrhe u lečenju ekcema i psorijaze. Preporučuju se i maska od piva za kosu jer je već dobro poznati efekat da kosi vraća sjaj i mekoću. Cena tretmana je 7.000 dinara.

Žaklina Milenković