Broj 193
Početna > Lepi i zdravi > Zavodljiva i negovana

Najmanje što možete da uradite za sebe

Zavodljiva i negovana

Sjajan ten, senzualne usne i koloritna šminka ultimativni su hit u predstojećim hladnim danima.

Nanesite sloj balzama za usne sa zaštitnim faktorom kako biste ih zaštitili od vetra i sunca i sprečili njihovo pucanje. Balzam će omekšati i navlažiti usne, ali neće biti masne za nanošenje ruža.

Skinite šminku obavezno!

Sredstva za uklanjanje šminke moraju da budu nežna ali delotvorna, naročito ona za područje oko očiju. Agresivna sredstva za čišćenje mogu da nadraže oči, pojačaju bore oko očiju a ponekad i da izazovu alergijske reakcije. Svaka žena, uz malo znanja i volje, može u sopstvenom domu mešavinom biljnih i eteričnih ulja da napravi sredstvo za svakodnevno uklanjanje šminke. Na primer, za normalnu, mešovitu i masnu kožu, za područje oko očiju umešajte suncokretovo hladno, nerafinisano ulje koje možete da pronađete u radnjama zdrave hrane i mlak čaj od kamilice. Za ostatak lica umešajte suncokretovo hladno nerafinisano ulje, eterično ulje lavande (na 10 ml dve kapi) i mlak čaj od kamilice.

Negovano lice

Za svež izgled lica nanesite na jagodice rumenilo svetloružičaste boje ili nežne boje breskve, u zavisnosti od boje vašeg tena. Nakon toga uobličite liniju lica bronzerom, nanošenjem uz rub lica i duž linije vilice. Puder u prahu nanesite na lice velikom četkom da biste izbegli višak rumenila na licu.

Budite štedljive s rumenilom jer ako preterate, bićete primećene! Ukoliko želite da vizuelno proširite lice, rumenilo nanesite vodoravnim potezima četkicom; ukoliko želite da izdužite lice, nanesite rumenilo vertikalnim potezima četkice.

Uzmite pincetu!

Dobro oblikovane obrve mogu vašem licu dati nov izgled, jer uokviruju oči i čine ih vizuelno većima. S lepim obrvama izgledaćete mlađe, odmorenije i profinjenije.

Hidratacija kože je važna

Koža koja gubi više vlage nego što je dobija umorna je, manje elastična, slabijeg tonusa i gubi životnu snagu. Zato nedostatak vlažnosti kože uzrokuje nastanak bora i drugih nepravilnosti zbog kojih koža deluje starije. O hidrataciji kože treba brinuti svakodnevno, vodeći se pravilom „bolje sprečiti, nego lečiti". Preporuka dermatologa je da se dehidriranoj koži pomogne pravilnom ishranom, unošenjem dovoljne količine vode i tečnosti tokom dana, održavanjem odgovarajućeg nivoa vlažnosti u domu i, naravno, korišćenjem hidratantne kreme koja će obnoviti kožu i sprečiti dalje isušivanje.