Broj 193
Početna > Zanimljivosti > Ukras nameštaja

Ručkice

Ukras nameštaja

Ukoliko imate nameru da promenite ručkice, imajte na umu da se mogu ugraditi tako da ne zauzimaju puno prostora, već da postanu sastavni deo vrata. Mogu se istaći bojom, načinom obrade ili krajnjim izgledom. Ponekad se izrađuju kao udubljenja ili izbočenja na frontu, a najčešće su od istog materijala kao i elementi nameštaja.

Oblici

Vrlo popularan oblik ručkica je onaj koji je bio hit osamdesetih - kvadratnog oblika. Izgledaju skoro isto kao one iz 80-ih, samo su malo veće. Pravilnim geometrijskim oblikom savršeno se uklapaju u moderne koncepcije nameštaja. S druge strane, jednostavni linijski oblici ručkica su uvek u modi. Naglašene, kao što to trendovi nameću, ali elegantne tako da se uklapaju u sve stilove i boje nameštaja, one su klasika u svetu ručkica.

Boja

Tamni nameštaj možete da osvežite postavljanjem ručkica u kontrastnom materijalu ili boji. U ovakvim kombinacijama one postaju vrlo dominantne, pa je važan odabir dizajna samih ručkica. Odaberite smirenije geometrijske oblike, a pogotovo ako ih ima mnogo.