Broj 193
Početna > Lepi i zdravi > Probiotici - čuvari balansa

Probiotici - čuvari balansa

Zima sa sobom donosi i manje lepe stvari, pa tako i bolesti koje se moraju lečiti antibioticima

Antibiotici koji se često koriste spadaju u one sa širokim spektrom dejstva, što znači da su efikasni protiv mnogih vrsta uzročnika infekcija, pa neminovno uništavaju i postojeću, zdravu crevnu floru, tj. mikroorganizme koji normalno žive u našim crevima i pomažu varenje, proizvode neke grupe vitamina i sl.

Tako nastaju tzv. antibiotski prolivi koji predstavljaju jednu od najčešćih komplikacija upotrebe antibiotika (čak u 30 % mogu nastati ovakvi prolivi), naročito kod odojčadi, male dece, ali i odraslih osoba.
Stoga je neophodno crevnu floru zaštititi preparatom koji u svom sastavu ima idealan spoj korisnih bakterija i gljivica kako bi narušena ili uništena flora bila adekvatno nadomeštena i kako bi se crevna funkcija nesmetano odvijala.

Zato je tu „Erceflora duo", probiotski preparat na bazi prirodnih sastojaka koji nas štiti od dijareje, nadutosti i bolova u stomaku koji su, nažalost, tokom zimskog perioda česti pratioci upotrebe antibiotika. Takođe, podjednako je delotvoran kod stomačnih virusnih infekcija, na putovanjima, ali i kod ozbiljnih crevnih bolesti.

Preparat „Erceflora duo" sadrži idealnu kombinaciju dve „dobre", korisne mlečnokiselinske bakterije i jedne kvasne gljivice, čije zajedničko delovanje dovodi do blagotvornih efekata po oštećenu floru creva tako što u dovoljnom broju nadoknađuje uništene korisne bakterije.

Ukupan broj probiotskih MO (mikroorganizama) je čak 7 milijardi (7x109 cfu), što je i najviše MO koji jedan preparat na našem tržištu ima. To je izuzetno bitno za adekvatno naseljavanje (kolonizaciju) creva ovim korisnim MO, jer je samo na taj način zaštita potpuna.

S obzirom na to da je „Erceflora duo" potpuno prirodan preparat, pogodan je za upotrebu u svim uzrastima, kao i kod najosetljivijih grupa ljudi, male dece, ali i starih osoba.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek, odnosno medicinsko sredstvo, posavetujte se s lekarom ili farmaceutom.