Broj 193
Početna > Putovanja > Mistična lepota Indonezije

BALI I SINGAPUR

Mistična lepota Indonezije

Osetite čari Dalekog istoka, dočekajte Novu godinu na egzotičnim destinacijama Baliju i Singapuru

Ostrvo Bali jedno je od 17.508 ostrva koja čine arhipelag Indonezije. Za ovo mesto kažu da je njegov stvaralac bio veoma darežljiv, jer obiluje pirinčanim poljima, vulkanima i planinama. Na njihovim vrhovima, po verovanju, žive glavni bogovi bogate hindu mitologije, a kao kruna svega su Balinežani, topao i veoma srdačan narod, sa stalnim osmehom na licu.

Ovaj pravi mali raj na zemlji postao je glavna meta turista iz celog sveta koje privlači i toplo vreme tokom čitave godine sa temperaturama od 30 do 35 stepeni Celzijusa. Najatraktivnija tura na ostrvu obuhvata posetu živopisnim selima, sa kućama građenim u tipičnom balinežanskom stilu. Izlet uključuje i tradicionalni ples barong, posetu manastiru iz 11. veka, koji je istovremeno posvećen Budi i Šivi kraljevske grobnice iz 12. veka Gunung Kavi, jezero Batur sa pogledom na vulkan, svete izvore Tampak Siring.

Singapur

Singapur, što znači „lavlji grad", jedan je od modernijih gradova jugoistočne Azije, sa izuzetnom prirodnom lukom, modernom arhitekturom, starim hramovima s tipičnom kineskom atmosferom i mnogo raskošnog tropskog zelenila. Trg Padan sa značajnim zdanjima građenim u engleskom kolonijalnom stilu, kineske četvrti, stari kineski hram, hindu hram Šri Marijaman, brda Faber, bašte orhideja, samo su deo turističke ponude ovog grada.