Broj 191
Početna > Zanimljivosti > Napravite XL ogrlicu

SAM SVOJ KREATOR

Napravite XL ogrlicu

Zašto biste trošili pare na velike ogrlice sa cvetovima, koje su trenutno veoma aktuelne, kad možete da budete jedinstvene, kreativne i same lako da ih napravite? Evo kako!

Za početak, sakupite ostatke starih materijala: šifona, čipke, satenskih traka... Potrebno vam je veštačko cveće, puno perlica, perja i ukrasnih dugmića koji vam se vuku po fiokama već godinama. Kad sve to grupišete na jedno mesto, osmislite kako da napravite željenu ogrlicu. Hajde da se igramo!
Pošto sam našla najviše crnih elemenata u kući, moja ogrlica će biti elegantna, sa masivnim crnim ružama i jednim tirkiznim detaljem.

1. Uzmite parče čipke, preklopite je kako bi osnova ogrlice bila čvrsta i isecite je polukružno. Od veštačkog cveća odvojte plastične delove i ušijte ih na čipku. Grupišite ih tako da vam centralni deo popunjavaju veći cvetovi, a bočne strane manji.

2. Kad ste zašili cveće, isecite deo čipke koji vam je višak. Zatim na krajeve čipke sa obe strane zašijte metalne karike kroz koje treba da provučete satensku traku. Ona će vam služiti za vezivanje ogrlice.

3.
Predlažem da za satensku traku ušijete neki detalj od perlica drugačije boje od korišćenog materijala. Kako bi ogrlica izgledala bogatije, treba ubaciti novu teksturu. Parčiće šifona zašijte između cvetova i namerno ostavite neobrezane ivice. Za kraj, u sredinu cvetova zašijte nekoliko perlica, malo perja i dobili ste unikatnu ogrlicu na kojoj će vam svi zavideti.

Ana Ostojić