Broj 191
Početna > Zanimljivosti > Dobro došli!

Otirači za noge

Dobro došli!

Otirači ispred ulaznih vrata, sem što su korisni, mogu biti veoma originalni i dekorativni

Ako u kuću uvek ulazite kroz haos, njega unosite i u dom i u život, a tako ga iznosite i u spoljašnji svet, veruje se po feng šuiju. Zato bi ulazna vrata trebalo da budu uredna i lepa, a otirač za noge čist, ne sme biti pocepan i ofucan.

Vrste otirača

Postoji mnogo tipova otirača i svaki ima svoje karakteristike. Otirač treba birati po izradi i kvalitetu materijala, a ne po izgledu ili boji. Bira se na osnovu nekoliko parametara: namena objekta (stambeni, javni), tipu otirača (ugradni, nadgradni), poziciji na kojoj se postavlja otirač (van objekta ili u objektu).

Otirači mogu biti od:

Poliestera, tj. poliester fibera koji upija tri litra tečnosti po metru kvadratnom i ima elektrostatičko dejstvo. Uglavnom se izrađuju od jakog vinila koji obezbeđuje dugotrajnost.

Gume

Ti otirači se koriste u enterijeru, ali i u eksterijeru. Namenjeni su za upotrebu na niskofrekventnim površinama. Vrlo su pogodni za upotrebu na klizavim površinama ili na radnim mestima pored električnih mašina.

Četkica

I otirači urađeni od četkica mogu da se koriste kako spolja, tako i unutra. Izrađuju se od najkvalitetnijih najlonskih vlakana, u više boja.

„Živi" otirač za noge

Neobični otirač za noge koji „živi" od vode koja se sliva s tela nakon tuširanja postaće novi hit u kupatilima širom sveta, a dolazi nam iz Švajcarske. Otirač za noge koji je sastavljen od čak 70 živih loptica pruža posebno prijatan osećaj nogama i ne zadržava neprijatne mirise. Loptice su, u stvari, grumeni različitih vrsta islandske i šumske mahovine koja raste od vode koja se sliva s ljudskog tela nakon izlaska iz kade ili tuš kabine. Svaka loptica mahovine smeštena je u poseban okrugli okvir koji sprečava biljku da se širi van otirača, a cilj živog otirača je da unese malo zelenila u kupatila. Najvažnije je to što ovakav otirač ne zahteva posebnu brigu, izgleda očaravajuće, a deluje relaksirajuće za noge.