Broj 191
Početna > Zanimljivosti > Direktno s modnih pista

17. Jakobs fešn selekšn

Direktno s modnih pista

Završena je 17. modna pustolovina Jakobs fešn selekšna revijama koje su zaslužile čistu desetku!

Na modnoj manifestaciji Jakobs fešn selekšn 18. oktobra na 25. spratu poslovnice „Ušće” prikazani su unikatni modeli Scotch&Soda. Šarmantnu kolekciju za jesen/zimu 2010/11. karakterišu komfor i elegancija, bilo da su vuneni blejzeri, velike marame, kaputi, džemperi ili pantalone sa kožnim zakrpama u pitanju.

Sledeće večeri u Domu vojske Marina Milovanović je istražila ženu koja se nalazi u džungli raznih stilova i ne robuje modnim trendovima, dok je Nenad Sekirarski predstavio 10 unikatnih večernjih haljina za ženu koja je puna energije i bunta, ali i dalje ostaje ženstvena u svojoj žudnji za glamurom. Kreator Vasilije Kovačev prikazao je svoju umetničku viziju kolekcijom Carevo novo odelo, od 10 modela koji su nastajali sat-dva pred samu reviju.

Elegancija novog doba

Mirjana Ničević je napravila kolekciju u kojoj će se muškarci osećati fino i izgledati vrlo stilizovano. Pantalone su stavljene u prvi plan, pa uz sakoe i mantile sa proučenim detaljima poput revera, paspul džepa, postave šlica, manžetni i puno interesantnih dugmića prave moderan spoj ležernog i ukrojenog detalja. Veliku pažnju izazvala je i nova kolekcija Predraga Đuknića inspirisana romanom o Olgi Karađorđević. Predrag ovom kolekcijom prenosi otmenost tog vremena u moderne odevne kombinacije namenjene pravim poslovnim i elegantnim damama.

Impresije sa vrhova Bugarske

Tradicionalno modno putovanje u sklopu Fešn selekšna ove godine je bilo organizovano u mondenskom Banjskom, gde su svoje kolekcije predstavili modna kuća AMC, renomirani proizvođač ženske obuće Krissbo i danski brend Hummel.
Poslednje večeri BEOSPORT je prikazao kolekcije za jesen-zimu 2010. poznatih brendova Pepe Jeans, Andy Warhol, koja je inspirisana delima velikog umetnika, i O'Neill kolekciju za aktivan sport.