Broj 191
Početna > Zanimljivosti > Amstel napunio 140 godina!

ROĐENDANSKA ŽURKA

Amstel napunio 140 godina!

Velikom žurkom u Pozorištu na Terazijama Amstel proslavio rođendan

Budućnost je interesantnija od prošlosti, ali kada brend kao što je Amstel proslavlja jubilej od 140 godina, pogled u prošlost potvrđuje da je samo vrhunski kvalitet onaj koji traje. Velikom žurkom u Pozorištu na Terazijama, Amstel je proslavio svoj 140. rođendan i uz prisustvo velikog broja novinara, prijatelja i poznatih ličnosti na veličanstven način obeležio svoj jubilej.

Kroz istoriju Amstela goste je proveo voditeljski trio Ivan Ivanović, voditelj Prve TV, zajedno sa Daretom i Maretom, popularnim voditeljima Radija S. U Amstelplovu, a potom i na žurci koja je potrajala duboko u noć uživali su, između ostalih, i Tijana Dapčević, Saša Kovačević, Marko Đurovski, Danijela Jankov, Marko Živić, Srđan Timarov...

Amstel, koji je ime dobio po istoimenoj reci u Holandiji, počeo je da se proizvodi daleke 1870. godine. Tada je u toj zemlji postojalo čak 560 pivara, a kvalitet Amstel piva omogućio mu je da se izbori sa tako jakom konkurencijom i da 1883. godine počne da se izvozi, najpre u Englesku a zatim i u holandske kolonije da bi danas bio prisutan u preko 70 zemalja.