Broj 190
Početna > Poznati > Slatkiši su krivi za sve

Ivan Zeljković

Slatkiši su krivi za sve

Popularni voditelj kviza Želite li da postanete milioner Ivan Zeljković do sada je probao stotine dijeta, i iako ne može da odoli kajmaku i slatkišima, čvrsto obećava da će uskoro korigovati način ishrane

Koja hrana vas asocira na detinjstvo?
Detinjstvo mi najviše miriše na gibanicu i keks tortu. S obzirom na moju veličinu, možete i sami da zaključite da je moja mama dobro kuvala, a i supruga je tako nastavila. Tu, naravno, pridružujem i taštu.

Umete li danas da uživate u svakom zalogaju?
Verovali ili ne, ne uvek, ali postoje momenti, dani i neke situacije kada to zaista mogu da uradim.

Volite li da eksperimentišete s novim ukusima ili se držite proverene hrane?
Volim da eksperimentišem sa ukusima, ali kada to radim, uvek poslušam savet onoga ko je imao iskustva s tom hranom. Ne dešava mi se da se prevarim.

Šta najviše volite da jedete i šta pod obavezno mora da se nađe u vašem frižideru?
Jogurt je obavezan u frižideru. Ide mi uz mnoge stvari i mogu da ga kombinujem s mnogo čim.

Kod svih sladokusaca posle glavnog jela obavezno sledi desert. Da li je tako i kod vas, volite li slatkiše i koje?
Obožavam slatkiše i oni su najveći krivci za to što sam ja ovoliki. Sve je počelo sa maminom keks tortom, a u poslednje vreme volim kombinaciju čokolade i višanja.

Koliko se vaša ishrana promenila od kako ste postali otac?
Nažalost, i dalje ne vodim računa o ishrani pošto imam vrlo malo slobodnog vremena za sebe, što je i logično kada ste otac dvoje maloletne dece.

Jeste li ikada bili na dijeti, na koji način ste gubili kilograme?
Više ni sam ne znam koliko sam dijeta, režima ishrane i različitih treninga upražnjavao. Konačan rezultat je ovo sada, ali moram da kažem da sam opet postao fizički aktivan, treniram i zahvalan sam starom prijatelju i treneru Dragoslavu Nikolajeviću (Gagiju čudotvorcu), koji me je i pre nekoliko godina vratio u red. Tada su svi mediji pričali o tome kako sam smršao. Nadam se da ću uskoro korigovati i režim ishrane i da ću se vratiti u neke normalnije vode.

Koju hranu se trudite da izbegavate, a ne polazi vam za rukom?
Slatkiše, kajmak i lepinje.

Smatrate li da su muškarci bolji kuvari od žena?
Žene kuvaju na dnevnoj bazi, a muškarci samo kada imaju posebnu inspiraciju.

Pomažete li supruzi u kuvanju ili je kuhinja isključivo njen domen?
Kao i svaka porodica, ne samo kuhinja već cela kuća stoji na ženi. Muškarac je tu da pomogne u onome što mu žena kaže i onoliko koliko može ili želi. Za porodičnu harmoniju je važno da se oba supružnika bave kućnim poslovima, ali kuhinju uvek prepuštam Vesni i ona to sa zadovoljstvom radi. Odlično kuva, a ja pomognem sve što mogu.

Kojom ocenom biste ocenili svoje kulinarske sposobnosti?
Jedinicom! Znam da napravim supu iz kesice i fantastičan omlet. Ali, zato mogu da budem dobar asistent i pomoćnik. Seckanje, mešanje i dodavanje začina uvek rado prihvatam kao obavezu u kuhinji.

Da li ste ikada iznenadili suprugu doručkom u krevetu?
Da, ali sam uvek dobijao kritike pošto Vesna ne podnosi bilo kakvu hranu u krevetu. Romantičnu večeru sam pripremao i dalje se trudim da obradujem ponekad suprugu na taj način.

Kažu da put do muškog srca vodi preko stomaka, ima li istine u tome?
To morate da pitate Vesnu, ali što se mene tiče, ona me je potpuno kupila time i mislim da ima istine u tome.

RECEPT
Kajgana na Zekin način
Kajgana na moj način je da jaja ne umutite pre stavljanja u tiganj. Dobro ugrejte vrlo malo ulja, jaja razbijte direktno u tiganj, a onda ih blago mešajte. Nikako ne solite dok je u tiganju i ne pržite dugo. Često u jaja dodam i sir, pa kome se sviđa, neka izvoli.

Milica Prelević
Foto: Prva srpska televizija