Broj 190
Početna > Zanimljivosti > Dani mode u Beogradu

17. JAKOBS FEŠN SELEKŠN

Dani mode u Beogradu

Prava modna jesen započela je revijama Ivane Sert, izdavačke kuće Laguna koja je na sceni oživela junake najčitanijih knjiga, Manga koji nas je vratio u kasne '70-e dok je Ušće Shopping Center pružio posetiocima više od kupovine predstavljanjem tri revije

Jakobs fešn selekšn otvoren je revijom Ivane Sert, kreatorke čiji je model kupaćeg kostima nosila Samanta u filmu Seks i grad 2. Najveće iznenađenje večeri bila je Njujorčanka Patriša Fild, glavna stilistkinja poznate četvorke Seksa i grada. Kolekciju Ivica dva sveta predstavila je Milena Radović, koja je inspiraciju pronašla u slikama Tamare de Lempicke.

Spoj književnosti i mode

Humanitarnom modnom revijom izdavačka kuća Laguna oživela je junake najčitanijih domaćih autora, dok je Suzana Perić novom kolekcijom pod parolom Žene ponovo vladaju obradovala fanove. Haljine u stilu šezdesetih godina sa belim detaljima, uski sakoi i naborane košulje, bajkerska jakna obogaćena krznom, dugi prsluci koji se vezuju kaišem predstavljaju zrelu ženu s mladalačkom energijom. Dizajnerka Dragana Došen prikazala je svoju prvu kolekciju, inspirisanu francuskim novim talasom. Dok je talentovana Sanda Simona Janković kolekcijom Dark side of Venus poseban akcenat stavila na igranje i kombinovanje materijala. Španski modni brend Mango renesansom '70-ih predstavlja slobodu u stilu odevanja. Sjajnom revijom u novootvorenoj Mango radnji prikazane su bogate kombinacije lepršavih bluza s dugim suknjama ili širokim pantalonama. Bogate teksture tvida, somota i krzna, kombinovane s lepršavim svilenim haljinama i istaknutim zlatnim detaljima stvaraju kontrast muževnog i ženstvenog, dajući novi pečat klasici.

Susret različitih brendova

Najveću pažnju modnih sladokusaca privukle su revije održane u Ušće shopping centru. Prikazane su najnovije odevne kombinacije kroz tri tematske revije - Outdoor Fun, Classy Chic i Night in Tonjn iz kolekcije jesen-zima 2010. mnogobrojnih modnih brendova koji su zastupljeni u ovom tržnom centru.