Broj 19
Početna > Lepi i zdravi > MESEC U SLUŽBI LEPOTE

MESEC U SLUŽBI LEPOTE

Mesec utiče na dizanje i spuštanje morske površine, na naše raspoloženje i kvalitet sna, ali i na lepotu i zdravlje

Vreme od mladog do punog meseca idealno je za primanje, skupljanje i akumuliranje energije, ali i za regenerisanje organizma. Iako ovo nije poznato svima, od meseca zavisi da li ćemo biti zadovoljni novom bojom kose ili da li će maska za podmlađivanje lica dati vidne rezultate. Nažalost, ljudi su zaboravili na davne spoznaje o uticaju mesečeve energije na psiho-fizičko stanje. Zato, iskoristimo mesec i stavimo ga u službu lepote, jer trud koji ulažemo da bismo bili zdravi, negovani, lepši i, naravno, zadovoljniji, više će se isplatiti ukoliko budemo poštovali četiri osnovne mesečeve mene, dane mladog i punog meseca i razdoblja meseca koji se puni i prazni.

Dani mladog meseca

Na sam dan mladog meseca, kao i dan pre i posle, najbolji su za čišćenje organizma i podsticanje izlučivanja štetnih i otrovnih materija iz tela putem posebnih režima ishrane, klasičnih postova. Dakle, tih dana konzumirajte samo kuvano povrće, sveže voće, voćne sokove, ili, još bolje, postite na bazi biljnih čajeva, supa od povrća i vode. Dani mladog meseca idealni su za nove početke i uspešno odvikavanje od loših navika. Zato tada počnite s prelaženjem na zdraviji način ishrane, jer ćete imati više motiva i energije da nastavite ili privedete kraju sve što ste započeli u ovom razdoblju. Ovo je idealno vreme i za negu ruku i noktiju, pa će manikir i pedikir dati vidljivije rezultate nego inače. Tih dana nokti će sporije rasti, biće zdraviji i kvalitetniji. Šišanje kose na dan mladog meseca za posledicu ima lepšu i bujniju frizuru.

Razdoblje meseca koji se puni

Vreme od mladog do punog meseca idealno je za primanje, skupljanje i akumuliranje energije. Ovo razdoblje je kao stvoreno za različite kozmetičke tretmane, kure, maske, ampule, hranljive kreme za lice i telo, i pakovanja za kosu. Vidljivo je delovanje krema i različitih metoda za regenerisanje i podmlađivanje, a posebno za ublažavanje bora. Takođe, telo bolje iskorišćava i dodatke ishrani, vitamine, minerale, kao i lekove. Masaža lica i tela deluje intenzivnije i efikasnije. Sve fizičke aktivnosti, posebno one usmerene na jačanje mišićne mase i vežbe koje se odnose na problematične zone, daju mnogo bolje rezultate. Kosa ošišana u ovom razdoblju mnogo brže će rasti, a boja koja se na nju nanosi biće intenzivnija, postojanija i bolje će prekriti sede. Izbegavajte masno i slatko, koje u ovom razdoblju goji više nego inače. Dajte prednost zdravoj hrani koja će pozitivno uticati na organizam.

Dani punog meseca

Sam dan punog meseca, kao i dan pre i posle, iako mogu negativno delovati na ljudsku psihu, imaju i neke prednosti. Negativno delovanje (poremećaji sna, nesanica, unutrašnji nemir, napetost, preterana osetljivost, poremećaji koncentracije i nervoza) može se otkloniti i ublažiti meditacijom ili jogom, ali i izbegavanjem konfliktnih situacija. Zbog negativnog uticaja, ovih dana treba izbegavati posete zubaru i operacije, kao i lakše medicinske zahvate. Oporavak traje mnogo duže, rane jače krvare i sporije zaceljuju, a otekline su izraženije i teže se povlače. Kada je reč o lepoti, pun mesec je idealan za posetu frizeru. Frizure su naročito uspele, lepe i trajne. Boja za kosu naneta tog dana biće intenzivnija i postojanija, posebno ako se boji u plave tonove. Osobe koje su sklone gojenju, u danima punog meseca moraju manje da konzumiraju tešku, masnu i slatku hranu jer se u ovo vreme kilogrami prosto lepe za telo.


Razdoblje meseca koji se prazni

Vreme od punog do mladog meseca je razdoblje u kojem smo fizički i psihički u top formi, puni energije, motivisani i poletni. Ovo razdoblje idealno je za čišćenje organizma, ali i za čišćenje kuće i pranje rublja. Dijete za mršavljenje, kure za uklanjanje celulita i smanjenje masnih naslaga na problematičnim zonama, u ovom razdoblju daju najbolje rezultate. Priuštite sebi saunu, piling tela, limfnu drenažu, tretman algama, i slično... U ovim danima telo mnogo lakše podnosi sve napore, pa je ovaj period idealan za posete zubaru i lekaru. Zbog smanjene potrebe za hranom, dijete se mnogo lakše podnose nego inače, a zbog brzo vidljivih rezultata, motivacija je vrlo visoka. Ovaj period je odličan i za rešavanje problema sa dlačicama. Naime, depilacija je mnogo manje bolna, a odstranjene dlačice sporije rastu.