Broj 187
Početna > Zanimljivosti > Fatalni pogledi

GOVOR TELA

Fatalni pogledi

Iako vlada mišljenje da muškarci kreću u akciju osvajanja kad „snime” privlačnu ženu, seksolozi tvrde da su dame, ipak, spremnije da učine prvi korak

Prema nekim istraživanjima, posebno jak signal za muškarce predstavlja pogled žene preko ramena. Grickanje usne i diskretno oblizivanje, prekrštene noge i usmerene ka određenom muškarcu takođe su znaci kojima žene pokazuju zainteresovanost.

- U blizini momka koji joj se dopada, devojka šalje signale kojima mu jasno daje do znanja da želi njegovo prisustvo. Počinje da zabacuje kosu s jedne strane na drugu, preko ramena ili je udaljuje od lica. Gleda ga poluzatvorenih očiju, dovoljno dugo da on uhvati taj zavodljivi pogled. Ako vam je žena naklonjena, ona prihvata vaš dodir, zagrljaj, smeje se dok pričate, jednostavno, uživa u vašem društvu - kaže psihoseksualni terapeut Josif Fidanovski.

Pogled od tri sekunde

Dok neki uživaju da flertuju direktno jer na taj način vrlo brzo uspostavljaju fizički kontakt, drugi to rade na diskretan način, uz određenu taktiku. Sve počinje zavodljivim pogledom. Kada im se oči sretnu „fatalni” pogled traje do tri sekunde. Onda će ona okrenuti glavu na drugu stranu, ali već posle par sekundi ponovo će u svom fokusu imati gospodina kojem je teško odoleti. Da bi flert prešao u poznanstvo, neko mora da probije led. Kako će se stvari dalje odvijati, zavisi upravo od signala koje emituju njeno i njegovo telo. Kada dođe do prijatne konverzacije, doći će i do telesnog zbližavanja, a i do prvog dodira.

Signali koji pale

Ukoliko devojka pažljivo prati priču svog sagovornika i sve vreme pogledom održava kontakt, to će biti prvi znak da ga prihvata i daje mu šansu da nastupi kao osvajač. U suprotnom, njeni pogledi na drugu stranu i bezvoljni odgovori na pitanja, jasno pokazuju da ona ne želi njegovo društvo. Prema rečima Fidanovskog, ako se žena vešto igra pramenom kose, to je siguran znak da je zainteresovana za nekog muškarca.

Takni ga, takni

Doktori za seks ističu da će u više od 50 odsto slučajeva žena učiniti prvi korak. Zainteresovanost će iskazati dodirom. Erotično dodirivanje njegove kravate, nameštanje kragne na njegovoj košulji ili senzualan dodir njegovih bokova, najsnažniji su pokazatelji privlačnosti. Najčešće su u takvim situacijama i muškarac i žena potpuno usklađeni u pogledu govora svojih tela. Posle prvog dodira, sledi topao zagrljaj, nežan poljubac, a onda verovatno i „nešto više”, što obe strane željno iščekuju.