Broj 186
Početna > Poznati > Živim na brzoj hrani

Milica Todorović

Živim na brzoj hrani

Mlada zvezda Granda Milica Todorović otkriva da je bila na korak od anoreksije i priznaje da danas obožava brzu hranu

Na kakvoj kuhinji si odrasla?
Odrasla sam na maminoj domaćoj kuhinji, a uživala sam i u bakinim jelima. Često se dešavalo da otrčim kod bake na ručak kada mi se ne svidi šta mama skuva. Bila sam probirljivo dete.

Rano si se osamostalila, koje mamino jelo ti najviše nedostaje?
S 14 godina sam se preselila u Beograd i bilo mi je teško bez porodice u kojoj sam bila mažena i pažena. Odjednom sam preko noći morala da odrastem i očvrsnem i naviknem se na novi život. I dan-danas mi nedostaje mamina kuhinja, a najviše volim kada mi mama napravi piletinu.

Šta bi mogla svaki dan da jedeš?
Iako to nije jelo, a nije ni zdravo, obožavam paštetu. Posebno za doručak, a kada odem u restoran, volim ribu i plodove mora. Nisam tip koji voli da eksperimentiše sa hranom, više volim da se držim proverene hrane. Mada, dok sam bila u Vegasu prvi put sam probala suši i moram priznati da sam se oduševila ukusom.

Vodiš li računa o tome da imaš redovne obroke?
S obzirom na posao kojim se bavim, ne mogu da se pohvalim redovnim obrocima, često se dešava da posle nastupa jedem tešku i kaloričnu hranu, a pošto se kasno budim, umem i da preskočim doručak. Obožavam brzu hranu, posebno Mek, tamo naručujem duple porcije. Znam da to ne valja, ali drugačije ne mogu. Doduše, sada sam se malo popravila, prošle godine bila sam na korak od anoreksije. Nikada nisam bila na dijeti, štaviše strašno sam želela da se ugojim, ali nisam mogla. Dešavalo mi se da mi se hrana vrati, ali sam se konačno popravila. Imala sam 50 kilograma, ali sam se ugojila 10 kilograma i uspela da se vratim na pravi put.

Preferiraš li slatkiše?
Više volim slanu hranu, a kada primetim da mi organizam traži slatko, uživam u pralinama. S druge strane, obožavam grickalice, jedem ih u abnormalnim količinama, što nije dobro jer je počeo i celulit da mi se pojavljuje od nezdrave hrane.

Kakva si kuvarica?
Ne snalazim se najbolje za šporetom. Živim sa sestrom i njenim detetom, pa je ona zadužena za kuvanje. Često mi mama dođe i bude nekoliko dana i tada je ona glavna u kuhinji, pa me oporavi njenom hranom.

Jesi li imala neke pokušaje kuvanja?
Jednom sam pokušala da skuvam jaje, ali mi ni to nije uspelo. (smeh) Kao što se vidi, u svađi sam s kuhinjom, ali ne brinem se, ima vremena za mene i kuvanje.

Da li se tvoj dečko Rade buni što ne umeš da kuvaš?
On je veliki gurman i uživa u hrani. Redovno me opominje da moram da promenim navike u ishrani, da ne mogu po ceo dan ništa da ne jedem, a ume ponekad i da kuva za mene.

Koje jelo ti je poslednje pripremio?
Jednom me je iznenadio zdravim doručkom. Iseckao mi je razno voće, skuvao čaj i sve to mi je doneo u krevet. Bila sam oduševljena.

Pečurke s jajima

Sastojci

pečurke
slanina
jaja
luk
so
biber
vegeta

Priprema
Sitno iseckati pečurke, slaninu i luk. U dubljem tiganju zagrejati ulje,
dodati pečurke i dinstati ih dok voda ne ispari. Pred kraj dinstanja
dodati so, biber, luk i kašiku vegete. Po želji dodati jaja i dodatno
zapržiti s pečurkama.

Milica Prelević