Broj 186
Početna > Intervju > Verujem u romantiku

Aco Pejović

Verujem u romantiku

Aco Pejović dugo je u skladnom braku sa suprugom Biljanom, koja mu je podarila tri ćerke. Pevač kaže da mu romantika nije strana i otkriva recept svog srećnog braka

Čini li ti se ponekad da su muškarci i žene dva različita sveta?
Vrlo često. Jedino mesto na kojem ne volim da vidim ženu je saobraćaj, neverovatno je koliko prekršaja su u stanju da naprave i koliko loše voze. Bar tako moje iskustvo govori.

Šta ti je oduvek bila najveća misterija kod žena?
Mislim da nikada neću dokučiti zašto su žene toliko nedorečene, u vazduhu uvek ostane još jedna rečenica koju bi trebalo reći, a koja nikada ne bude izgovorena.

Koje osobine treba da poseduje idealna žena?
Ako pričamo o fizičkim, mora da ima lepe oče, grudi i guzu. Od duhovnih kvaliteta tražim samo da bude iskrena.

Veruješ li u romantiku?
Verujem i mislim da je bitna u odnosu žene i muškarca, iako je ja retko iskazujem.

Koja je najromantičnija stvar koju si priredio supruzi?
Nedavno sam je iznenadio za godišnjicu braka. Taj dan ona me je pozvala da mi čestita godišnjicu, a ja sam rekao: „Dobro, hvala, i tebi". Poludela je. U stvari, u dvorištu naše kuće sam pripremio sto za dvoje uz sveće, šampanjac, morske plodove koje ona obožava, poklon i konobara koji se smeškao. Posle sat vremena naše večere, u dvorištu su nam se pridružila deca i dragi prijatelji s balonima.

Žene vole da im partneri ceo život pokazuju naklonost i pažnju. Muškarci, čini se, ne dele takvo mišljenje. Zašto se oni opuste u dugoj vezi ili braku?
Mislim da i treba malo da se opuste jer prevelika pažnja koja podrazumeva poljupce, sveće i šaputanja može da dosadi. Tada veza, po mom mišljenju, postaje monotona. Možda nije loše ponekad čak i odglumiti da su odnosi malo zahladneli, jer će posle sve biti slađe.

Koliko slobode svaki muškarac mora da ima da bi veza ili brak dobro funkcionisao?
Sve se zasniva na toleranciji. Svi ponekad imamo slabih trenutaka kada se opustimo, pa i malo preteramo i tada mora da postoji doza tolerancije i praštanja.

Misliš li da je istina da žene glasaju za ljubav, a muškarci za seks?
Verujem da je u najvećem broju slučajeva tako, iako ima i žena koje se upuštaju u vezu samo zbog seksa. Ne bih ja to razdvojio na muškarce i žene, pre na osobe.  

Šta misliš o ženskim oblinama dobijenim u ordinacijama plastičnih hirurga? Da li su one zaista privlačne muškarcima?
Nemam ništa protiv estetske hirurgije ako je to način da žena nadomesti nedostatak pouzdanja, oseća se bolje i sigurnije. Kada je obučena, žena lepo izgleda, pitanje je samo kako izgleda kada skine odeću.

Padaš li na ženske suze?
Zavisi ko ih pusti i u kojoj situaciji.

Muškarci danas žene zavode uz tvoje pesme, sećaš li se uz koju muziku si ti zavodio?
Prva pesma koju sam naučio da pevam je Krivo je more Divljih jagoda, koju sam pevao devojčicama kada sam bio mlađi.

Suzana Obradović
Foto Andreja Damnjanović