Broj 184
Početna > Intervju > Volim izazove!

Ivana Sert

Volim izazove!

Modna dizajnerka Ivana Sert, čije su kupaće kostime nosile glavne akterke filma Seks i grad i koju uskoro očekuje saradnja sa prestižnom modnom kućom Victoria's secret, objašnjava zašto je samo duhovna lepota neprolazna i otkriva tajnu dobrog stila

Kada i kako ste se zainteresovali za modu?
  Kao dete sam sekla suknjice i pantalone, nosila sam mamine štikle po kući, a kao tinejdžerka sam počela da se bavim manekenstvom. Profesionalno modno iskustvo stekla sam 2009. kada sam lansirala svoju prvu kolekciju kupaćih kostima.

  Koja je tajna dobrog stila?
Mislim da je svaki stil dobar ako se prezentuje na pravi način. Volim modu, volim izazove i unikatne stilove, ali najbitnija stvar je kako se osećate u stilu koji nosite, kako ga iznesete i, naravno, treba pronaći sebe u njemu.

  Sarađivali ste na planetarno popularnom filmu Seks i grad 2. Jeste li ikada sanjali da će vam se desiti nešto ovako i po čemu pamtite rad na ovom projektu?
Radom na filmu Seks i grad dobila sam šansu da se prikažem kao dizajner celom svetu za kratko vreme. Velika mi je čast što sam bila deo takvog kultnog modnog filma i sigurno ću pamtiti sve situacije u vezi s tim projektom, ali će mi u najdubljem sećanju ipak ostati snimanje scene u Marakešu u kojoj Kim Katral nosi moj kupaći kostim.

  Uskoro vas očekuje i saradnja sa prestižnim brendom donjeg rublja Victoria's secret. Radujete li se novom poslovnom izazovu i kako je došlo do ove saradnje?
Upoznala sam predstavnike ove kuće na mojoj reviji u Majamiju, oduševili su se mojom kolekcijom i predložili su mi zajednički rad.

  Koji je vaš modni fetiš?
Cipele, cipele, cipele!
 
Kako su Srpkinje obučene u odnosu na Turkinje, ko ima više stila?

Mislim da naše žene vladaju veštinom dobrog oblačenja, s obzirom na to da im je budžet manji od turskog. Prava je veština kada s par stotina dolara uspeš da izgledaš kao milion dolara.

  Bez kojih proizvoda za negu lica i tela ne biste mogli?
Hamam ili tursko kupatilo je najbolja „krema” za lice i telo. Pored toga koristim i hidratantne kreme.

  Šta je, po vama, neprolazna lepota?
Fizička lepota s vremenom bledi i gubi trag, ali osmeh na licu i pozitivan životni stav su za sva vremena.
 
I posle rođenja sina zadržali ste devojačku figuru. Kako vam je to pošlo za rukom i koliko pažnje pridajete fizičkom izgledu?

U trudnoći sam se ugojila 25 kilograma, a za sedam meseci sam smršala 27. Dojila sam sina osam meseci, bavila se sportom, zdravo se hranila i vratila sam se u normalu. Sport je jedini lek!

  Šta biste savetovali mladim devojkama koje tek pronalaze svoj stil, šta je najvažnije?
Svaka osoba je individua za sebe, svaka devojka treba da pokuša da bude jedinstvena i da ispuni svoje modne želje. Ne treba kopirati i želeti da smo neko drugi. Devojke, zavirite u svoja srca i pokušajte da pronađete svoj modni stil! Sigurna sam da ćete uspeti. Samo hrabro!