Broj 183
Početna > Intervju > Zadovoljna sobom

Jovana Nikolić

Zadovoljna sobom

Mlada pevačica Jovana Nikolić otkriva tajne svog stila, kako se neguje, ali i kako treba da izgleda muškarac njenih snova.   

Kako opisuješ svoj stil, šta je ono po čemu si prepoznatljiva i po čemu se izdvajaš od ostalih devojaka?

Opisala bih ga kao spoj modernog i elegantnog. Obožavam džins, pa maltene uvek na sebi imam neki komad teksasa i po tome sam prepoznatljiva. Volim da imam mnogo detalja - minđuše, broševe, marame i njima upotpunjujem svoj stil. Iako mi ponekad prija da nosim elegantne haljine, volim da ih uprostim nekim jednostavnijim detaljima.  

Šta je, po tebi, odlika dobrog stila?

To je individualno. Najbolje je da se osećate prijatno u odeći i da umete da je iznesete na pravi način. Čak i najobičnija bela majica može izgledati senzacionalno.  

Kakvu poruku devojka može da pošalje odećom, frizurom, nakitom i šminkom?

Iako kažu da garderoba ne utiče na čoveka, na mene ostavlja utisak boja odeće. Recimo, kada sam deprimirana ili bez energije, oblačim veselije boje i stvarno se osećam lepše. Volim da se sređujem kao i svaka žena, ali ne za druge nego za sebe da bih ja bila zadovoljna sobom, a kada je tako, i drugima će prizor biti lepši.
   
U kojoj meri pratiš modne trendove, koliko ti je važno da ti je garderoba brendirana?

Danas je sve moderno i dozvoljeno. Više nema mode kratkog ili dužeg špica, zatupastih cipela, farmerki na struku ili kuku - sve je moderno... Time se rukovodim, pa oblačim stvari koje mi tog dana pašu. Što se tiče brendirane garderobe, kupujem ono što mi se sviđa i što mi dobro stoji, bilo da su u pitanju jeftinije ili skuplje stvari. Primetila sam da stvari koje sam manje platila mnogo više i lepše nosim. Dešava se da neke koje su bile vrlo skupe nikada nisam ni obukla, nekako ih uvek čuvam za specijalne prilike.
   
Slažeš li se sa onom izrekom „Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari"?

Ima toliko stvari koje su jeftine, a kvalitetne i uopšte nema potrebe da se neka stvar preplati da bi bila dobra. S druge strane, ima i onih kvalitetnijih stvari koje duže traju, recimo, cipele. To je jedina stavka gde ne žalim novac.
   
Psiholozi tvrde da je kupovina za žene vrsta antistres terapije. Da li je tako i s tobom?

Mislim da je tako i kod mene, kao i kod većine žena. Na svu sreću, nisam često tužna pa ne idem svakodnevno u šoping. Mogu da kažem da sam bila kupoholičarka, danas više nisam. Sada idem samo po potrebi ili ako slučajno vidim nešto u izlogu što mi se sviđa, ali ne idem u grad samo da bih potrošila novac. Fetiš su mi cipele i njima dajem najviše pažnje i prostora u mom ormaru.
   
Jesu li cipele s potpeticom tvoj svakodnevni izbor ili ih obuvaš samo za specijalne prilike?

Ranije sam ih nosila stalno, a sada preko dana nosim udobne baletanke, starke ili japanke. Najbitnije mi je da mi stopalu prija i da ga ne opterećuje, a štikle ostavljam za specijalne prilike.
  

Bogati ljudi smatraju da je kupovina dobrog nakita kao kupovina nekretnine. Slažeš li se s tim i šta od nakita najviše voliš?

Još uvek me nije zaslepila groznica nakita, ali ne izlazim iz kuće bez minđuša. Obožavam ih i svakodnevno ih nosim.
  

Koliko pažnje pridaješ fizičkom?

Pridajem dosta, volim da sebi izgledam lepo i jako se negujem. Za svaki deo svoga tela imam posebnu pomadicu. Vežbam, mnogo se krećem i kontrolišem ishranu. Ne jedem ni masno ni testo i uopšte sve što mi pada teško za stomak.
   
Šta bi promenila na sebi?

Na sebi ne bih fizički ništa menjala, za sada sam zadovoljna sobom. U budućnosti ko zna...
   
 Kada se pogledaš u ogledalo, šta najčešće pomisliš, kada si sebi najlepša?
 

Kada sam zadovoljna sobom i svojim postupcima tada zračim pozitivnom energijom i sebi sam najlepša. Naravno, postoje trenuci, kao i kod svake devojke, kada mi ni kruna na glavi ne bi pomogla da se osetim lepše.
   
Kažu da lepota dolazi iznutra. Ako je tako, čime je onda treba negovati spolja?

Lepota stvarno dolazi iznutra, a treba se negovati zdravom ishranom i dovoljnim unošenjem tečnosti u organizam jer nam tada koža, kosa i nokti postaju lepši. Na lice stalno nanosim termalnu vodu u spreju i lagane hidratantne kreme.
   
Koji deo garderobe prvo primetiš kod muškarca, a šta može da te odbije?

Detalje. Oni nemaju baš toliko izbora u garderobi kao mi i uglavnom su u farmerkama, košuljama ili majicama. Ipak, umeju lepo da iskombinuju garderobu s nekom maramom, kapom ili prslukom, a ja takve stvari volim da vidim. Ne smeta mi ništa, ali ako moram da izdvojim nešto, onda neka to bude zlatno prstenje i uopšte nakit od zlata.
  

Mora li tvoj muškarac da ima stila?

Volim kada ima izgrađen stil koji nije prenapadan, ali je dovoljno efektan.
   
Koliko ti je važno šta muški rod misli o tvom oblačenju?

Nije mi uopšte važno. Više me oduševi lep ženski komentar nego muški.
   
Pamtiš li neki kompliment na račun svog izgleda?

Ne pamtim jer su uglavnom svi bili slični i nijedan se nije izdvajao da bih ga upamtila.