Broj 183
Početna > Lepi i zdravi > Ubrzajte rast kose

NEGA KOSE

Ubrzajte rast kose

Posle letnjih vrućina kosi je potrebna rehabilitacija - za početak skratite krajeve i obezbedite odgovarajuće preparate koji će je ponovo oživeti

Kraj leta je idealno vreme da se posvetite svojoj kosi. Za početak - ošišajte se, jer oštećena kosa raste sporo i ne izgleda lepo. Iako kosa raste iz korena, a ne s vrhova, šišanjem krajeva uklanjaju se rascvetali delovi dlake, čime se sprečava da se rascepi šire dalje na ostatak zdrave vlasi. Skraćujte krajeve 1-2 cm na svakih 8 do 10 nedelja. Tako ćete podstaći rast kose.

Da bi kosa brže rasla, vlasište mora da bude dobro prokrvljeno, a da biste to postigli, masirajte kožu glave svaki put kada perete kosu. Masaža temena podstiče bolju prokrvljenost, ublažava stres i pomaže da se prirodna masnoća bolje rasporedi po temenu i kosi. Sve to može da dovede do boljeg funkcionisanja ćelija koje učestvuju u stvaranju folikula vlasi, pa se time omogućava optimalni rast kose.

Za brži rast kose odlični su i vitamini koje je najbolje konzumirati kroz ishranu. Naime, vitamini A, B, C i E odlični su za zdravlje i kvalitet kose, a u bolje snabdevenim apotekama možete kupiti i tablete koje su napravljene specijalno za brži rast kose.

Hit frizure za jesen sa stilom

Na prošlonedeljnoj dodeli Emija holivudske dive pokazale su nam koje frizure će biti moderne ove jeseni. Tako će se i ove sezone nositi talasi u kosi, ali i nešto elegantnije frizure poput visoko podignute punđe. Naravno, i dalje su nezaobilazne romantične pletenice, ali i asimetrične frizure u svim varijantama.