Broj 183
Početna > Lepi i zdravi > Šminka posle neprospavane noći

Mejkap trikovi

Šminka posle neprospavane noći

Da biste barem prividno izgledale sveže i odmorno nakon neprospavane noći, saznajte šta treba da uradite kao prvu pomoć

Umor i iscrpljenost se najpre vide na vašem licu. Natečenost, podočnjaci, bledilo, crvene oči samo su neki od simptoma koji se pojavljuju na licu kao tragovi burne noći. Ako se pitate šta da uradite ujutru kako biste prikrili tragove, evo nekih saveta.

Za početak, u zamrzivač stavite dva koluta svežeg krastavca. Nakon toga se umijte hladnom vodom ne biste li osvežili lice, ali i podstakli cirkulaciju. Upotrebite piling za lice da biste uklonili izumrle ćelije zbog kojih koža može da izgleda lošije. Sledeći korak je nanošenje hidratantne kreme koja će pomoći koži da ponovo stekne vitalnost. Uzmite kolutove krastavca iz frižidera i stavite ih kratko na oči da biste se rešili otečenosti kapaka. U oči nakapajte kapljice protiv crvenila. Stavite korektor na podočnjake, a na ostatak lica nanesite lagani tečni puder. Ako hoćete da prekrijete i nedostatke na koži, ovo je situacija kada ne treba da preterujete s puderom jer ne želite da privučete dodatnu pažnju na lice.
   
Crvenilo očiju

I bez kapljica za oči možete da izbegnete krvave oči. Najbolje ćete ih neutralisati senkom zlatne ili svetlosmeđe nijanse za tamniji ten, dok se svetlijima preporučuju senke sa plavim podtonovima, kao što su blagoplava ili siva. U oba slučaja izbegavajte intenzivne boje i stavite samo malu količinu senke. Cilj je da istaknete oči, ali da ne privučete previše pažnje na njih. Izbegavajte ružičaste, crvene i ljubičaste nijanse senke. U oba slučaja koristite crnu maskaru kako bi bila u kontrastu sa belinom i smanjila efekat crvenila oka.
   
Podočnjaci

Nemojte u želji da što bolje prekrijete podočnjake preterati s količinom korektora i pudera, jer ćete tako izgledati još gore nego da ste ih delimično prekrili. Da biste umanjili vidljivost podočnjaka, istaknite senku duž kosti ispod obrva kako biste pažnju odvukli sa donjih trepavica. Izbegavajte senke u boji breskve, ljubičaste nijanse i tamne senke. Koristite smeđe-crnu maskaru, i to obavezno samo na gornje trepavice. Što su tamnije vaše donje trepavice, to će tamnije delovati i vaši podočnjaci.