Broj 182
Početna > Zanimljivosti > Ostvarite svoje ideje uz našu stručnu pomoć

Ostvarite svoje ideje uz našu stručnu pomoć

Poštovana redakcijo,
Uskoro se selimo u novi stan i dobro bi nam došao vaš savet kako da „doteramo” kupatilo, bez nekih krupnijih radova. Keramičke pločice u kupatilu su bele boje, kao i sanitarije, tako da ceo prostor izgleda monotono. U prilogu vam šaljemo fotografiju. Pošto je bilo nemoguće smestiti celo kupatilo u kadar, na fotografiji se ne vidi lavabo.
Srdačan pozdrav i hvala unapred,
Aleksandra Dragutinović

Draga Aleksandra,
Prilikom uređenja malih prostorija poput vašeg kupatila treba voditi računa o koloritu da bi se izbegao efekat skučenosti. U vašem kupatilu pod i zidovi su popločani keramičkim pločicama istih dimenzija i boje, što prostoriju, u oku posmatrača, čini još manjom nego što zaista jeste. S obzirom na to da ste u vašem pismu napomenuli da ne planirate građevinske radove prilikom uređenja kupatila, moj savet je da upotrebom detalja u boji pokušate da svom kupatilu obezbedite željeni izgled.

1. Za početak, pod kupatila ukrasite prostirkom u boji. Prilikom izbora boje prostirke ne morate mnogo razmišljati, odlučite se za neku od nijansi plave ili zelene boje.

2. Postavite zavesu za tuširanje zanimljivog dezena i prostorija će izgledati potpuno drugačije. Iznenadićete se koliko jedna mala intervencija poput postavljanja zavese za tuširanje može da doprinese promeni celokupnog ambijenta vašeg kupatila.

3. Interesantnom izgledu vašeg kupatila može doprineti i nova daska za NJC šolju. Danas se mogu naći daske za NJC šolju najrazličitijih boja i dezena.

4. Oplemenite prostor raznobojnim, dekorativnim detaljima. Pletena korpa za veš je dobar izbor, funkcionalna je i lepo izgleda u prostoru.
Prilikom kupovine nove prostirke, zavese za tuširanje ili daske za NJC šolju vodite računa o koloritu. Imajte na umu da je kupatilo prostorija za odmor i relaksaciju, pa stoga savetujem da se odlučite za opuštajuće boje. Ako izaberete nijanse plave ili zelene, nećete pogrešiti, jer te boje podsećaju na more, pa samim tim deluju relaksirajuće. Nećete napraviti grešku ni ako za svoje kupatilo odaberete neutralne boje, zemljanih nijansi. Takve boje povećaće osećaj topline u prostoriji.