Broj 182
Početna > Zanimljivosti > Mačak Buca

Mačak Buca

Ja sam Anđela, a ovo je moj nerazdvojni prijatelj Buca. Mačor o kome se može napisati toliko lepih reči. Ceo dan smo proveli na kompjuteru tražeći kućnog ljubimca koji će nam ulepšati svakodnevicu, a mi zbrinuti jednu napuštenu životinjicu koja nije u mogućnosti da se brine o sebi, a i nije mogla da odlučuje hoće li se roditi ili neće.

Odlučili smo se za Bucu koga smo prihvatili uz sveopšte veselje i radost u porodici. Ja sam se obradovala najviše. Prihvatio je i nas Buca. On je veoma brzo učio, na opšte zadovoljstvo cele moje porodice. Došlo je lepo vreme i Buca je boravak u kući zamenio boravkom u dvorištu. Ja sam pošla u školu, Buca me je pratio i dočekivao.

Dok sam ja u školi, on bi se popeo na krov naše kuće koji je veoma visok i odatle posmatrao kada ću naići. Kada bi me opazio, sjurio bi se s krova i pojurio meni u zagrljaj. Pošto sada spava napolju, njegovo najomiljenije mesto je prozor moje spavaće sobe, tako da uvek bude blizu mene. Uh, zaboravila sam još jednu njegovu osobinu, pa to je mačak koji zna da se duri, jednostavno, ako se povisi ton na njega, on se naljuti i ode iza kuće i možeš ga zvati koliko hoćeš on neće izaći dok ne odem i donesem ga.

Voli on i miševe da lovi, da se poigra sa njima, da mi pokaže i pozove me da vidim šta je ulovio, ali nikad ih ne pojede, a od ulova najviše voli nekakve krupne zelene skakavce, oni su mu poslastica.

Pozdrav od BUCE i ANĐELE