Broj 180
Početna > Intervju > Ne pratim modu

Marijana Zlopaša

Ne pratim modu

Marijana smatra da se stil stiče s godinama i iskustvom, otkriva da ne prati modne trendove i tvrdi da se lepota neguje lepim mislima i ljubavlju


Šta je za tebe stil, kako ga definišeš?

Stil je, pre svega, način na koji razmišljamo, na koji živimo, pa tek onda način na koji se oblačimo. Mislim da se sa osećajem za lepo rađamo ili ne, potom u putu nadograđujemo i na kraju, kao i u svemu, postajemo osobe sa oformljenim ukusom i stilom.

Kako bi opisala svoj stil odevanja, šta je to po čemu si prepoznatljiva?

Nije mi baš lako da sama opisujem svoj stil, mislim da sam još uvek na onom putu nadogradnje i u traženju onoga što stvarno jeste moj stil, jer čovek se dok je mlad traži u svakom pogledu. Stil ste stiče godinama, zrelošću i iskustvom.

Jedino što mogu da kažem jeste da sam zadovoljna jer nisam imala velika lutanja i razlike u stilovima, a greške uvek postoje. Ne znam kako bih nazvala svoj stil, možda, što bi rekla moja sestra, klasično, sportski, a opet elegantno, šta god to značilo!

U kojoj meri pratiš modne trendove?

Ne pratim modne trendove, oni prate mene, jer moda je tu zbog nas, a ne mi zbog nje. Od onoga što je u trendu uzmem samo ono što u tom trenutku odgovara mom ukusu i što se uklapa u moj stil. I uopšte mi nije važno da je garderoba brendirana jer kad čovek ima stila, uz malo mašte i kreativnosti, sve je bolje i originalnije.

Jesi li kupoholičarka?

Mislim da nisam, kupujem u granicama normale, periodično. Kada posao kojim se bavim zahteva više javnog pojavljivanja, tada su i posete radnjama malo učestalije pa se onda toliko umorim od toga da mi jedan period, a nekad zna da bude baš dug, ne padne na pamet da uđem u radnju.

Ipak, mislim da najviše novca trošim na kozmetiku, ne na krpice. Čak se ponekad trudim da odlaske na tretmane svedem na neophodne, al' kako kad je nama ženama sve preko potrebno. Za sve imamo izgovor - ma, to je neophodno!

Pamtiš li svoju najgoru odevnu kombinaciju? A najlepšu?

Mislim da nema tog ko se nije barem jednom upitao: „Šta mi bi da se tako obučem?” Ali, sve je to put ka građenju stila. Na greškama se ponešto i nauči. Najlepša kombinacija mi je ona koju sam poslednju obukla, pa sam sada vrlo zadovoljna kako sam bila obučena na poslednjem Budvanskom festivalu.

Kako održavaš vitku liniju?

Sport, sport, sport i samo sport! I, naravno, umerenost u svemu.

Šta bi promenila na sebi?

Ništa. Ne kažem da ne bih možda volela da je nešto drugačije, ali kad je nešto tako kako jeste, takvo treba i da ostane, nije to slučajno tako. Ne bi bilo interesantno kad bismo svi bili savršeni i isti. Nekad je i u manama vrlina.

Kada se pogledaš u ogledalo šta najčešće pomisliš?

Geni su geni.

Kako se neguješ?

Lepota se stvarno neguje iznutra, lepim mislima, ljubavlju i radovanjem... Kad sve to imamo u sebi, nije teško biti lep, a tek onda na red dolaze kremice, tretmani i sve one stvari u kojima mi žene zaista uživamo.

Da li je zahtevno ili zabavno biti plavuša, kako brineš o kosi?

Ni zahtevno ni zabavno, normalno je, kao i biti garavuša. Samo što plavu kosu treba više paziti i negovati. Redovno je šišam, pakujem i, koliko mogu, izbegavam feniranje...

Koji je najbolji savet koji si dobila po pitanju nege?

San, san, san i samo san!

Šta prvo primetiš na muškarcu?

Uglavnom ne primećujem garderobu, već kompletnu osobu.

Koliko ti je važno da tvoj partner ima stila, a koliko šta muški rod misli o tvom oblačenju?

Veoma mi je bitno da ima stila, ali u priči, ponašanju, razgovoru pa i u odevanju. Nije mi važno jer se oblačim tako da se ja u tome dobro osećam i da budem zadovoljna u tome što nosim pa onda će i drugi biti. A i ne moraju, ukusi su različiti, ali smatram kada žena nešto nosi, niko se za njom neće okrenuti zbog garderobe, već zbog načina i stila na koji to nosi.