Broj 18
Početna > Intervju > UKROĆENE STRASTI

Ivana Jordan

UKROĆENE STRASTI

Ivana Jordan se prvi put pojavila u javnosti 1998. godine na „Beogradskom proleću". Ove godine je imala zapažen nastup na Beoviziji sa kompozicijom "Bomba". Zauzela je četvrto mesto i osvojila nagradu za najbolji scenski nastup, potvrdivši da osim lepote poseduje talenat za pevanje, igru i komponovanje

Pratiš li modne trendove?
  Trend može da pruži nove ideje i detalje koje možemo uklopiti u svoj stil i, sa te strane, uvek volim da vidim i pratim nove mogućnosti. Ali, ako neko slepo i nekritički prati sezonske trendove, veoma lako postane rob modne industrije kojima to i jeste cilj. Tako se gubi identitet, mislite da ste „dama iz Londona", a u stvari ste obična vešalica za nove modele. Dakle, sopstveni stil i ono u čemu se dobro osećamo je uvek u trendu, a moda je divna reka kojom plivamo kada smo za to raspoloženi.
 
  Da li ti je važno da imaš firmiranu garderobu? Koji kreatori odgovaraju tvom stilu?
  Kriterijumi po kojima biram garderobu isključivo su vezani za to da li mi se nešto dopada i nikako nemaju veze s tim da li je komad firmiran ili ne. Često se po nekim malim buticima pronađu stvari koje nas oduševe. Naravno, poštujem talenat i trud modnih umetnika koji nam pružaju divne kreacije. Svojevremeno su me oduševile kreacije Toma Forda za ISL.
 
  Na Beoviziji si imala zapažen scenski nastup, koristiš li usluge stiliste za takve prilike?
  Kada su nastupi u pitanju, volim da sarađujem sa modnim dizajnerima. Oni me često vide drugačije nego što ja samu sebe vidim, i tada im se ne opirem. Na ovogodišnjoj Beoviziji nastupala sam sa pesmom „Bomba" i ona je bila inspiracija kako za moj, tako i za izgled plesača. Đorđe Makarević je pored fantastične koreografije osmislio i haljinu za koju smo naručili svilu iz Italije.
 
  Najčešće te viđamo u haljinama. Kako privatno voliš da se oblačiš?
  Veoma volim haljine i leti ih, pored farmerki, često nosim.
 
  Čuvaš li garderobu?
  To mi predstavlja problem jer imam toliko nagomilanih stvari koje više i ne nosim, a žao mi je da ih se otarasim. Onda smišljam kako da ih preradim da bi ih ponovo nosila, ali retko to i uradim jer za tako nešto treba izdvojiti dosta vremena.
 
  Imaš li modni fetiš, koji?
  Male tašne! Obožavam ih.
 
  Visoke potpetice ili ravna obuća?
  Visoke potpetice, naravno!
 
  Na koji način se opuštaš?
  Prija mi šetnja i vreme provedeno pored reke ili mora. Voda me opušta i u trenucima napetosti ili stresa, priroda me oporavi pre nego kozmetičar.
 
  Prepoznatljiva si po plavoj boji kose. Da li bi promenila boju kose i pod kojim uslovima?
  To su mi predlagali moji saradnici, ali ne mogu da se odlučim na tako nešto. Trenutno nemam nikakvu potrebu da menjam boju kose i baš mi se ovako dopada. Mada, znam da je u mom poslu veoma zahvalno često menjati izgled.
 
  Šta po tvom mišljenju znači imati stila?
  Imati stila znači živeti život po svom. Pri tom ukrotiti svoje strasti, otkriti sopstveno biće, biti svestan svoje posebnosti, ali ne isticati se nametljivo. Sijati sopstvenim žarom, to je stil.
 
 
Autor: Suzana Stanarević