Broj 18
Početna > Lepi i zdravi > MALE TAJNE ZA LEPU KOŽU

MALE TAJNE ZA LEPU KOŽU

Koža je najveći organ tela, težine između dva i četiri kilograma. Obnavlja se svakih sedam do deset nedelja. Koža odražava stanje našeg zdravlja, mekana je i glatka kada se dobro brinemo o njoj, ili je suva i peruta se kad je shvatimo zdravo za gotovo. Da biste imali lepu, meku, mladoliku kožu, ugađajte joj. Evo nekoliko ideja i informacija koje će vam pomoći da imate sjajnu, negovanu i zdravu kožu
 
  Saveti za negu kože:
  1. Pijte dva litra vode dnevno
  2. Jedite što više svežeg voća i povrća
  3. Na spavanje idite svako veče u isto vreme i pokušajte da imate zdrav san
  4. Upoznajte svoj tip kože i prema njemu joj pružite odgovarajuću negu
  5. Redovno vežbajte
  6. Svedite stres i stresne situacije na minimum
  7. Ograničite unos kofeina i alkohola
  8. Izbegavajte preterano izlaganje previsokim ili preniskim temperaturama
 
  SVAKODNEVNI PROGRAM NEGE KOŽE
  Zagađenost, sunčeva svetlost, oštro i hladno vreme i centralno grejanje dehidriraju kožu, što uzrokuje da ona postane suva i siva. Dva litra vode dnevno će hidrirati kožu iznutra. Hidratantna krema će sprečiti vlagu iz kože da ispari. Čistite, tonizirajte i hidratizirajte kožu svakodnevno i barem jednom u deset dana uradite piling. Čistite svoje lice i vrat, ujutro i uveče. Ostaci šminke, pomešani sa prašinom iz vazduha, začepljuju pore rezultirajući sivom i beživotnom kožom. Nakon čišćenja koristite tonik za uklanjanje i poslednjih tragova nečistoće. Na kraju nanesite hidratantnu kremu.
 
  ZA SJAJ KOŽE
  Piling uklanja mrtve ćelije sa površine kože, popravlja cirkulaciju kože, dajući joj zdraviji izgled i sjaj. Za osetljiva područja oko očiju postoje brojne kreme za oči. Izaberite onu koja smanjuje nadutost, tamne krugove i bore. Dnevne i noćne kreme imaju različite formulacije za popravljanje elastičnosti, teksture i izgleda kože. Tokom noći koži treba posebna krema koja će vam omogućiti da se budite sa osveženom, mekšom kožom. Dok se tuširate, umesto sapuna koristite gel za tuširanje, koji je nežniji za kožu, a nakon kupanja nanesite losion na celo telo.