Broj 179
Početna > Intervju > Teško je biti žena

SANDRA OBRADOVIĆ

Teško je biti žena

Lepa voditeljka kaže da se trudi da razume muškarce, objašnjava zbog čega je teško biti žena i otkriva koja njena očekivanja jači pol nije uspeo da ispuni

Jesu li žene s Venere, a muškarci s Marsa?

Činjenica je da smo mnogo različiti, ali smo sigurno sa iste planete. Čuveni doktor Grej je napisao vrlo interesantnu knjigu upravo na tu temu i citiraću jednu njegovu misao sa kojoj se slažem u potpunosti: „Zaista je veoma mali broj ljudi sposoban da živi i obogaćuje se u ljubavi. Kada su muškarci i žene u stanju da poštuju i prihvate međusobne razlike, tada njihova ljubav ima priliku da procveta.

Shvatajući skrivene razlike suprotnog pola mi možemo daleko uspešnije da primamo i dajemo ljubav koju gajimo u svojim srcima. Poklanjajući odgovarajuću pažnju i prihvatajući naše razlike možemo doći do prihvatljivih rešenja čak i onda kada možda ne dobijemo baš ono što smo želeli. I što je najvažnije, možemo da naučimo kako da volimo i podržimo one do kojih nam je zaista stalo”.

Zašto je bolje biti žena nego muškarac?

Ponekad bih volela da zavirim u muški mozak i shvatim kako funkcioniše. Danas je mnogo teško biti žena, ubeđena sam da je muškarcima mnogo lakše, ali s druge strane, bolje je biti žena. Recimo, možete da obujete štiklice i da se odmah osećate bolje!


Muškarci često kažu da nikada neće razumeti zašto su žene ljubomorne na lepše, umesto na pametnije žene. Šta ti nikada nećeš shvatiti kod jačeg pola?

Čudno mi je što do sada nisu naučili da nam čitaju misli i da unapred znaju šta želimo. Ne razumem preteranu opsednutost sportom, neshvatljivo mi je da im je fudbal u nekim trenucima interesantniji od devojke.

Zbog kojih muških mana si u životu najviše patila, a s kakvim muškarcima su žene danas u deficitu?

Moj glavni problem je bila nenormalna ljubomora, zbog koje sam se uvek i svađala sa bivšim dečkom. Ženama nedostaju prinčevi, pravi borci za ljubav, koji bi za ljubav uradili sve. Sve je manje normalnih momaka koji čvrsto stoje na zemlji.


Koje osobine muškarca čine pravim frajerom?

Volim iskrene i prirodne momke koji znaju šta hoće, a šta neće, i koji imaju prioritete u životu. Plus je i ako su prezgodni i imaju duge trepavice.


Šta najviše može da usreći muškarca, a šta ženu?

Eh, pitam se, pitam, šta bi moglo najviše da usreći muškarca? Zaista ne bih znala. (smeh)


Misliš li da muškarci stalno misle na seks, a žene na ljubav?

Činjenica je da muškarci više razmišljaju o seksu nego žene, ali mislim da je i momcima, kao i devojkama, bitna ljubav, koja je pokretač svega. Ipak, to ne znači da je seks nebitan, treba sve kockice da se slože.


Zašto muškarci varaju, a zašto žene?

Verovatno je u pitanju nezadovoljstvo, koje se javlja kada prođe zaljubljenost i kada prestanete da ulažete u vezu. Ljubav je osetljiva, uvek treba osvajati, i ženu i muškarca.


Muškarci često kažu da žene imaju prevelika očekivanja. Koja tvoja očekivanja oni nisu uspeli da ispune u životu?

Nikada ne očekujem previše, pustim vreme da pokaže svoje, i spontano da se izgradi neki odnos. Smatram da žene treba zadovoljiti i uraditi sve za njih i da to nikada nije previše.


Na koji način su ti se udvarali muškarci?

Bilo je svega i svačega, originalnih, romantičnih, ali i komičnih...


Misliš li da se današnji muškarce plaše jakih, samosvesnih žena?

Da, definitivno. Muškarci su sve manje sigurni u sebe, a još kad naiđu na vrlo svesnu ženu koja još svesnije razmišlja, nastaje haos. Povlače se jer se plaše da takvom ženom neće moći da manipulišu.
Šekspir je rekao: „Nije zanimljivo ono što vam žene kažu, zanimljivo je ono što prećute”.

Šta si obično prećutkivala muškarcima?

Ne treba pričati baš sve, žena uvek treba da ostane malo misteriozna i zagonetna.