Broj 179
Početna > Intervju > Lena Kovačević

MUZIKA je moj stil

Lena Kovačević

Pevačica Lena Kovačević, ćerka slavnog dramskog pisca Dušana Kovačevića, kaže da voli garderobu neobičnog kroja koja ima neku priču, i da se njena moda menjala sa njenim muzičkim sazrevanjem

Kako bi opisala svoj stil odevanja?

Volim kombinaciju elegantnijih komada garderobe sa nekim opuštenim i maštovitijim, kako u svakodnevnom životu tako i na sceni. Izuzetno volim ženstvenu garderobu, a posebno mi se dopadaju pastelne boje koje su ove sezone bile istaknute.

Privlače me komadi neobičnog kroja, volim kada u garderobi postoji neki „tvist" ili priča, ali sve u okviru onoga u čemu ću se pre svega osećati udobno.

Psiholozi tvrde da je kupovina za žene vrsta antistres terapije. Da li je to slučaj i sa tobom?

Često kupovinom imamo želju da zadovoljimo neke unutrašnje potrebe koje, nažalost, u onome što kupujemo nećemo pronaći. Kozmetika i muzički diskovi me ubedljivo najviše privlače kad je u pitanju kupovina!


Koliko se tvoj stil promenio od pubertetskih dana i ko je najviše uticao na to?

Prošla sam različite faze u stilu oblačenja, koje su išle paralelno sa mojim muzičkim sazrevanjem. Najizraženija je bila ljubav prema '80-im. Mama i nekoliko dragih osoba oduvek su me inspirisale svojim stilom, a muzika je na kraju najviše uticala na moj kompletan pogled na stil, kako odevni tako i onaj životni.

U kojoj meri pratiš modne trendove?

Poznavanje promena u dizajnu, zatim dešavanja u okviru mode, fotografije, šminke, sasvim su mi prihvatljivi, i to je nešto u čemu uživam. S druge strane, nametanje i praćenje trenda kao nekog ultimatuma nije mi prirodno i logično.

Slažeš li se sa onom izrekom „Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari"?

Ukoliko je čovek u mogućnosti, verujem da treba da ima nekoliko kvalitetnih komada garderobe, ono što žene u šali i izgovoru kupovine zovu - večni komadi, koji se potom lako mogu uklapati sa ostalim. Cena, nažalost, nije uvek dokaz kvaliteta.

Kada si poslednji put stala ispred ormana i rekla: „Nemam šta da obučem?"

Nikako ne želim da priznam! (Smeh)


Koliko pažnje pridaješ fizičkom izgledu?

Trudim se da pronađem odgovarajući balans u ishrani i fizičkoj aktivnosti, kao i svakodnevnim bavljenjem onim što mi prija.


Šta bi promenila na sebi?

Zahvalna sam na onome što sam dobila. Više me uzbuđuje razmišljanje o tome šta bih mogla u sebi i oko sebe da promenim, i to su neke pozitivne stvari koje me pokreću.


Kada se pogledaš u ogledalo, šta najčešće pomisliš?

Najčešće kada se pogledam u ogledalo razmišljam o onome šta treba da uradim, a ponekad sebi namignem. Najbolje sebi izgledam onda kada sam zadovoljna i ispunjena stvarima koje radim.

Da li je zahtevno ili zabavno biti plavuša, kako brineš o kosi?

Volim da koristim različita pakovanja za kosu, preko onih kupovnih, do, naročito leti, onih prirodnih, koje mogu da napravim sama. Takođe, volim da kosu osušim prirodno, tako da je leto idealan odmor za nju. Ne znam da li je zabavno biti plavuša, jer je zabavno pre svega biti istinski živ, i zdrav.

Koji je najbolji savet koji si dobila po pitanju nege, imaš li neki kozmetički trik?

Primetila sam da mi prija izbegavanje preslane hrane, koja vezuje vodu u organizmu. Moja parola je – manje je više. Redovna hidratacija kože kroz kreme i hidratantne maske, kao i pijenje puno tečnosti, izuzetno mi prijaju.


Može li žena garderobom da zavede i osvoji muškarca?

Sigurno da prvi utisak muškarca o ženi, u odnosu na njen celokupan izgled i stil oblačenja ima veliki uticaj. Za dalje je, verujem, potrebno više od interesantne garderobe.


Pamtiš li neki kompliment na račun svog izgleda?

Iskreno, uglavnom ne pamtim komplimente, zapravo volim da se ne zadržavam na njima. Često se setim „mučenika" Narcisa...