Broj 178
Početna > Lepi i zdravi > KAKO SE OBUĆI ZA POSAO PO VRUĆINI?

MODNI SAVET

KAKO SE OBUĆI ZA POSAO PO VRUĆINI?

Vaš izgled na poslu može biti jednako važan koliko i vaše kvalifikacije i kako obavljate posao. Ali, kako ispoštovati dres-kod firme kad je napolju 35 stepeni?

Obući se za posao ne znači napustiti potpuno svoj stil odevanja. Međutim, male modifikacije za profesionalni izgled sigurno su potrebne. Standardi oblačenja se razlikuju od mesta do mesta, ali generalno pravilo postoji: bolje je biti na konzervativnoj strani. Po biznis-bontonu, to podrazumeva uvek pokrivena ramena i suknju koja nikad nije kraća od 10 centimetara iznad kolena.
 
PRAVILA OBLAČENJA NA PLUS 35

1. Ukoliko vaše radno mesto dozvoljava bermude, iskoristite tu prednost. Sa ispeglanom linijom po sredini izgledaće poslovnije.

2. Dobro ukrojene lanene pantalone pastelnih boja idealne su za vrele dane na poslu.

3. Bela bluza je osnova svakog poslovnog oblačenja, a izgleda izuzetno sveže. Takođe, pamučne majice s dugmićima ili majice s kragnom veoma su prikladne ali i udobne.

4. Preporučujemo haljine i suknje do kolena, pogotovo što su u ovo doba godine rasprodaje pa ih možete kupiti po pristupačnim cenama.

5. Ništa ne izgleda profesionalnije od dobro skrojenog sakoa. Izaberite sako od lana i obucite ga preko obične majice. U toku pauze ga uvek možete skinuti da se rashladite. U suprotnom, nadamo se da su vaše radne prostorije klimatizovane.

6. Ove sezone je veoma aktuelan jednodelni kombinezon koji je izuzetno nosiv za poslovne prilike u letnjim danima. U kombinaciji s dugačkim ogrlicama izgleda veoma atraktivno.
 
 
  JOŠ NEKOLIKO SAVETA
 

- Krenite od sređivanja ormana.

- Napravite listu šta vam nedostaje da biste ekonomično obavili kupovinu. Pažljivo birajte šta kupujete kako bi se slagalo sa ostatkom garderobom.

- Birajte stvari od lana, a izbegavajte sintetiku u kojoj ćete se znojiti.

- Sandale za posao neka vam budu zatvorenije ili sa više traka, ali dovoljno otvorene da noga može da vam diše.
 
 
  Ana Ostojić