Broj 175
Početna > Lepi i zdravi > Tašna neprocenjive vrednosti

Tašna neprocenjive vrednosti

Pariski biser mode najpoznatiji je po svojoj Birkin tašni za koju morate da se upišete na listu čekanja zajedno sa Viktorijom Bekam i Kejt Mos

Francuska kuća mode Erme (Hermes), osnovana davne 1837, danas je sinonim prestiža, a počela je kao specijalizovana radnja za kožne putne torbe. Do 2006. godine na čelu kompanije smenjivalo se pet generacija porodice Erme koji su se našli na Forbsovoj listi milijardera.

Najveći pariski biser mode Erme najpoznatiji je po svojoj Birkin tašni. Dobila je ime po glumici Džejn Birkin koja se požalila kako ne postoji tašna za sve prilike. Po njenoj zamisli kreirana je tašna za koju su danas po šest godina na listi čekanja najveće svetske zvezde poput Viktorije Bekam, Kejt Mos i Sare Džesike Parker.

Interesantno je da je zbog ogromne popularnosti Birkin tašne sama glumica po kojoj je tašna dobila ime prestala da nosi ovaj model iz revolta. Erme nam je ove sezone vratio sportsko-elegantni izgled koji je predodređen za sve dame od stila.

Bele i bež bluze sa teget žersejem na bele pruge u potpunosti je u Erme stilu. Bermude malo iznad kolena sa plavom jednobojnom košuljom i dobre kožne mokasine prikladne su za kako poslovne prilike tako i za lagane šetnje sa prijateljima. Pogledajte kako nije teško imitirati aktuelni teniski Erme stil stvarima koje možete naći i u prodavnicama kod nas po mnogo pristupačnijim cenama.

Ana Ostojić