Broj 175
Početna > Trpeza > Sladoledna dijeta

Sladoledna dijeta

Holivudska glumica Uma Turman slatkom ledenom dijetom izgubila je čak 12 kilograma za šest
nedelja

Uprkos verovanjima da sladoled goji, najnovija iskustva su pokazala da ova ledena poslastica može da pomogne u mršavljenju. Nije čudo što su mnoge holivudske zvezde od mnogobrojnih dijeta izabarle da mršave jedući sladoled.

Uma Turman je sladoled dijetom izgubila čak 12 kg za šest nedelja pripremajući se za ulogu u Tarantinovom filmu Kil Bil. Sladolednom dijetom ne narušava se nutritivna ravnoteža, ne usporava se metabolizam, a učvršćuju se kosti. Niskokalorični sladoledi, poput Grandissimo Light vanilla i Light Impulsni koji je spoj belgijske čokolade, vanile i šumske jagode, imaju smanjenu energetsku vrednost, a bogati su kalcijumom.

Dijete siromašne mineralima blokiraju sagorevanje kalorija, a manjak kalcijuma omogućuje masnim ćelijama da pothranjuju više masti. Takođe se smanjuje mogućnost obolevanja od osteoporoze i ublažavaju se menstrualni bolovi.

Idealna poslastica za decu

Metabolizam deteta uskla-đen je s brzinom njegovog rasta i zato je bitno da mališani jedu hranu koja im je neophodna za pravilan razvoj. Mnoga deca dobijaju previše loših kalorija koje ne zadovoljavaju njihove energetske potrebe, već štete zdravlju.

S druge strane, roditelji često preteruju uskraćujući mališanima potreban šećer koji je važan za pravilan razvoj, a takođe utiče na razvoj moždanih funkcija. Sladoled obogaćen vitaminima i mineralima, kao što je

Grandissimo dečiji keks, idealna je poslastica koja vašem detetu pruža sve potrebne sastojke za dobro zdravlje i pravilan razvoj. Uz ukusni sladoled sa bogatim prelivom od karamele, kao i mlevenim keksom i komadićima karamele, mališani mogu da se zaslade, rashlade, a da istovremeno zadovolje potrebe organizma koji raste za neophodnim vitaminima i mineralima.

Doručkujte sladoled

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i treba voditi računa šta jedete na početku napornog dana. Najpreporučljivija je tzv. funkcionalna ishrana, u šta spada hrana sa biološki aktivnim delovanjem koja pomaže u očuvanju zdravlja i utiče na pojedine telesne funkcije.

Najvažnija uloga ishrane je da organizmu obezbedi hranljive sastojke i očuva kompletno zdravstveno stanje. Zato je važno da prvi obrok bude u klasi funkcionalne hrane, a najbolji jutarnji zalogaj je sladoled Grandissimo jogurt i kajsija, kombinacija ukusa jo-gurta i kajsije, posut muslijem.

Obogaćen je prebioticima i pro-biotskim kulturama koji stimulišu  otpo-rnost organizma i utiče na redukciju štetnih mi-kroorganizama.