Broj 175
Početna > Intervju > Nega duha i tela

SANJA PAPIĆ

Nega duha i tela

Omiljeni model kreatora Roberta Kavalija Sanja Papić smatra da devojka koja drži do sebe mora da bude negovana, vedra, ali pre svega obrazovana

Šta je za tebe stil, kako ga definišeš?

Nemam definiciju! Stil je naša spontana kreativnost.

Koje osobine treba da krase jednu devojku koja drži do sebe i svog stila?

Devojka treba da bude negovana. To je prvo što meni zapada za oko. Devojka koja drži do sebe je obrazovana, samosvesna, vedra, komunikativna i odlučna.


Koliko je bavljenje manekenstvom uticalo na tvoj stil?

Bliže sam se upoznala sa modnom industrijom, ali ne bih rekla da je manekenstvo uticalo na moj stil, pre su to putovanja i poznanstva sa različitim ljudima. Nikada nisam kopirala, samo sam umela iskreno da se divim.


Smetaju li ti brojne predrasude o manekenkama?

Ne smetaju mi, jer se ne krećem u društvu u kome te predrasude postoje. Moja okolina je uvek dobro upoznata s karijerom koja je iza mene a potom mislim da kroz vrlo kratko vreme upotpune sliku i o meni kao ličnosti. Nikada se nisam borila sa predrasudama, svojim radom sam ih spontano eliminisala.

S obzirom na to da si radila za mnoge slavne kreatore, da li si se zasitila firmirane garderobe?

Ne, mislim da ću se teško ikada zasititi kvalitetne garderobe. Naprotiv, apetiti vam samo rastu!

Ako garderoba „govori", šta daje najbolju poruku o jednoj ženi?

Način na koji je ona nosi...


Šta nikada ne bi obukla?

Sve bih obukla jer je to profesionalna deformacija. Privatno nikada ne bih obula martinke.


Šta ćeš sigurno kupiti ovog proleća?

Cipele u bež boji iz nove LV kolekcije.Brz tempo života troši kalorije! Uvek sam na visokim potpeticama, a trudim se i da se zdravo hranim. Na mom meniju sve je zastupljeno, a već godinama dnevno pijem velike količine vode.

Kako se neguješ?

Kožu negujem različitim kremama, dok se o mojoj kosi godinama brine Boris Obreski a i stalni sam gost u manikirskom salonu moje prijateljice Milice. S druge strane, nisam od onih devojaka koje imaju ustaljeni ritam posete kozmetičkim salonima. Živim u skladu sa svojom prirodom.


Koketirala si sa bojom kose, bila si plavuša, pa brineta, pa opet plavuša. Da li je zahtevnije biti plavuša ili smeđokosa?

Kosa iziskuje stalnu negu, nevezano od toga o kojoj se nijansi radi.

Koliko ti je važno da tvoj partner ima stila i da li partnera savetuješ kada je reč o oblačenju?

Želim da moj muškarac u svakom smislu bude svoj pa tako i po pitanju stila. Ne savetujem ga, bar do sada nije bilo potrebe. Volim da ga obradujem poklonom u vidu košulje ili džempera i drago mi je kada ga nosi. Mislim da je prelep gest i kada muškarac obraduje svoju damu haljinom u kojoj bi voleo da je vidi u nekoj posebnoj prilici.

Šta bi poručila devojčicama koje sada otkrivaju svoj stil, šta je najvažnije?

Lepo je imati uzore i diviti im se. Ipak, uzori bi u devojčicama trebalo da probude kreativnost, a ne jednostavnu kopiju.