Broj 175
Početna > Zanimljivosti > Dom kao utočište od vrućina

POBOLJŠAJTE KVALITET STANOVANJA LETI

Dom kao utočište od vrućina

Vreli letnji dani često ne prijaju onima koji nemaju priliku da se osveže u moru, jezeru ili obližnjoj reci.

Izbegnite nervozu poboljšanjem kvaliteta stanovanja

Letnje radosti se često pretvore u letnje more, posebno kada dnevna temperatura danima prelazi granicu podnošljivog. Ovakve probleme još više osećaju oni koji mnogo vremena provode u saobraćajnim gužvama, bilo da se nalaze u automobilima ili javnom gradskom prevozu.

Povratak kući posle napornog radnog dana biće prijatniji ukoliko ostvarite kvalitet stanovanja, koji će vam pomoći da se brzo oporavite od svih dnevnih pritisaka - poslovnih i temperaturnih.

Rashladni uređaji

Jedan od imperativa je kvalitetno hlađenje. Ono podrazumeva uređaj odgovarajućeg kapaciteta u odnosu na veličinu prostora, kao i njegovo pravilno postavljanje. Onemogućavanjem direktnog strujanja hladnog vazduha prema zonama u kojima se najčešće boravi, dnevnom boravku i trpezariji, učiniće boravak prijatnijim i zdravijim.

Vizuelno osveženje

Bitan element za stvaranje kvalitetnog ambijenta jeste otvaranje pogleda prema spoljašnjem prostoru i uvođenje zelenila u enterijer. Ovaj potez će biti posebno kvalitetan ukoliko se pogled pruža prema zelenim ili vodenim površinama, koje će na ovaj način postati sastavni deo prostora.

Otvaranjem pogleda unećete u prostor veću količinu dnevne svetlosti, koja će uz odgovarajuću spoljašnju zaštitu od sunca, stvoriti utisak prozračnog prostora.

Zelenilo odmara

Ako nemate pogled na zelene površine, ozelenite dom sobnim biljem. Različite vrste će svojim oblicima, bojama i veličinama ulepšati stambeni prostor na način koji se ne može postići nijednim drugim elementom opremanja. Biljke u prostoru stvaraju posebne odnose, naglašavaju kolorit i osvežavaju ga.

Kupatilo kao velnes

Prijatno osveženje pružiće i tuširanje. Doživljaj možete da pojačate uvođenjem hidromasažnog elementa, koji se jednostavno ugrađuje na zid u tuš-kabini ili ugradnjom hidromasažne ležeće kade.

Osim osveženja hladnom vodom, hidromasaža će dodatno pokrenuti cirkulaciju i regenerisati umorno telo. Velnes u sopstvenom kupatilu biće odlična zamena za sve oblike osveženja koji su vam trenutno nedostupni.


Boravak u bašti ili na terasi

Predveče, kada temperature malo padne, opustite se u bašti, na terasi ili balkonu. Onima koji ove prostore još uvek koriste kao prostor za odlaganje suvišnih predmeta, a ne za opuštanje na otvorenom, savetujemo hitnu radnu akciju sa ciljem poboljšanja kvaliteta stanovanja.

Kontakt spoljašnjeg i unutrašnjeg stambenog prostora je nužan, jer pruža mogućnosti druženja i serviranja večere na otvorenom, igru dece na svežem vazduhu i stvaranje osećaja povezanosti s prirodom.