Broj 174
Početna > Intervju > Srećna ljubav nema kraj

Ana Nikolić

Srećna ljubav nema kraj

Ana veruje da ne postoji recept za sreću, kao ni idealan muškarac, a kada ljubav prestane jednostavno bez teških reči vrati skupocene poklone, obriše sve što joj nije po volji, snimi pesmu i ide dalje

Da je izreka „Daleko od očiju daleko od srca" istinita, uverila se i pevačica Ana Nikolić koja je posle nešto više od godinu i po dana zabavljanja stavila tačku na ljubav sa biznismenom iz Švajcarske Daliborom Matićem. Atraktivna Paraćinka otkriva da je raskid bio neminovan zbog udaljenosti, ali tvrdi da se sa bivšim momkom rastala bez teških reči i svađa, a čak mu je vratila i skupoceni automobil koji je dobila za trideset i prvi rođendan. I dok joj na ljubavnom planu ne cvetaju ruže, Ana na poslovnom polju niže uspehe. Naime, njena nova pesma Džukelo preko noći je postala hit, a zgodna pevačica uskoro izdaje i novi album za koji su oni koju su ga već čuli rekli da je ovo najbolji projekat u njenoj karijeri.
 
Posle četiri godine pauze uskoro izlazi tvoj novi album. Zašto si napravila toliku pauzu?

Moja očekivanja su uvek i u svemu, ne samo kada je profesija u pitanju, maksimalna. Perfekcionista sam i s obzirom na to da se svemu što radim predajem do kraja, logično, očekujem rezultate tog truda. Što se samog albuma tiče, rađen je zato što je sve bilo temeljno i detaljno. Najbitnije mi je bilo da se sve iskristališe. Nisam žena spremna na kompromise, tako da sam čekala da budem do najsitnijeg detalja zadovoljna. Ipak moje ime stoji iza svega toga.
 
Oni koji su čuli novi album kažu da će biti najbolji u karijeri. Jesi li zadovoljna kako je sve na kraju ispalo?

Da nisam, ne bi ni bilo materijala u opticaju. Svaka strofa, stih, nota kojom nisam bila zadovoljna - izbrisani su. Ne postoje! Takav je moj stav i prema drugim stvarima koje mi nisu po volji (smeh) - DELETE!
 
Šta za tebe znači biti zvezda na Balkanu, da li se uopšte osećaš kao zvezda?

Ova tema je veoma nezgodna za komentarisanje, slično kao i pojam džet-seta na Balkanu. Šta znači biti zvezda?! Jer, nekome je moj život, život zvezde iz bajke, dok je, budimo realni, to smešno i zanemarljivo kada se uporedi s nekom planetarno popularnom pevačicom iz Amerike. A kao zvezda se osećam bukvalno svakog jutra kada se probudim i shvatim koliko sam srećna u svojoj koži, životu, pored svoje porodice i prijatelja. Tako treba svaka devojka da doživljava sebe i biće zvezda svog života...
 
Šta misliš, kako bi tvoja karijera izgledala da si rođena u Holivudu, a ne u Srbiji?

Nisam o tome razmišljala, maštarijama se odavno ne bavim. Sa obe noge čvrsto stojim na zemlji autopije tipa šta bi bilo, kad bi bilo samo bi me omele i dezorijentisale na pravom putu. Možda bi me maštanja u nekom trenu poremetila i zanela u pogrešnom smeru. Svesna sam gde sam rođena i uspeh ovde i status koji imam, kao i publiku koja me voli, isuviše cenim i poštujem. U Holivud za sada samo turistički.
 
Koji je tvoj recept za uspeh?

Ne verujem u šablone - recept za sreću, za savršen brak ili pak za savršen izgled. Nema tajne ni recepta. No, ako moram već da dam neki odgovor, moj bi bio sledeći - 99 posto uspeha su mukotrpan rad, znoj i trud začinjeni sa dosta, dosta talenta i sa mrvicom sreće.
 
Žališ li za nečim u dosadašnjoj muzičkoj karijeri?

Verovatno bih promenila gomilu sitnica, eventualno neke sporedne likove koji su me u datim trenucima razočarali, ali ništa krucijalno ni vredno spomena. Zadovoljna sam u svojoj koži i životu.
 
Da li ti smeta što je tvoja kilaža često na meti medija?
Još od kada sam odlučila da se bavim javnim poslom znala sam da moram da prevaziđem barijeru u glavi i problem sa time kakvu mediji sliku plasiraju o meni. Naravno, to nije uvek jednostavno. Što se tiče mojih varijacija kilaže, odgovor je prost - hedonista sam... Trenutno aktivno, svakodnevno treniram tako da sam sada zadovoljna.
 
Kada se pogledaš u ogledalo, šta najčešće pomisliš?

Nekada sam prezadovoljna, ali imam i one dane kao i svako drugi, kada sve i da si savršen, sam sebi u tom trenutku nisi po volji. I zato, radije se ne ogledam. (smeh)
 
Šta ti je zrelost donela kao ženi?

Zrelost mi je donela mnogo više iskustva i životne mudrosti. Sada, čak i kada ne znam šta hoću, odlično znam šta neću.
 
Muškarci te doživljavaju kao fatalnu ženu. Da li smatraš sebe zavodnicom?
Lepo ste to rekli - oni me doživljavaju. Ne mogu ja sama sebe da doživljavam kao zavodnicu. No, ako to drugi kažu, ako me zovu fam fatal neću se protiviti. Taj epitet je stajao uz najlepše žene ovog sveta i ne bunim se. Štaviše - hvala, i drugi put!
 
Nedavno si raskinula jednoipogodišnju vezu. Čini se da se u tvom slučaju ona izreka „Daleko od očiju - daleko od srca" pokazala istinitom?

Na početku naše veze bila sam sigurna da ta izreka nema osnova, i mislila sam da ću je demantovati. Daljina je učinila svoje i ipak se ispostavilo da su stare narodne mudrosti bez premca.
 
Kako si prebolela raskid i kako inače lečiš ljubavna razočaranja?

Ljubavna razočaranja?! Hm, šta je to?!
 
Misliš li da je teško danas u Srbiji pronaći prave vitezove i džentlmene?

Apsolutno ne. Džentlmena ima na pretek, ali ne dolaze do izražaja, dok muškarce imenujemo vitezovima samo u našim srcima. Ne patimo mi zbog muških mana i osobina. Patimo kada oni sruše našu idealizovanu sliku o njima. To boli.
 
Kakav sledeći muškarac treba da bude da bi te privukao?

Da se poklope naše sudbine, zvezdice, dati trenutak, moje emotivno raspoloženje i još štošta... (smeh) Nemoguće je napraviti šablon idealnog muškarca.
 
Veruješ li i dalje u srećne ljubavne krajeve?

Ako je ljubav srećna, kraj ne postoji.
 
Koji je najdirektniji odgovor na pitanje ko je zapravo Ana Nikolić?

Samo mali broj odabranih zna ko je Ana Nikolić. Zapravo, sve što mislite o Ani, sve one osobine koje su joj mediji nalepili, bacite u vodu. E, to što preostane, uvaljajte u šećernu penu i stavite ogromnu crvenu mašnu i najblistaviji ukrasni papir - i eto vam prave Ane Nikolić!


Kafenisanje sa stilom

 
S kim piješ prvu jutarnju kafu i u kakvom raspoloženju?

Sa mamom i kućnim ljubimcem maltezerom Mazom.
 
Imaš li omiljenu šolju za kafu?

Imam jednu iz koje sam pila belu kafu kao petogodišnjakinja. Mama me je plašila da će mi od kafe porasti rep. Kao što vidite, nije.
 
Da li ikada okrećeš šolju i, iz šale, gledaš u nju s drugaricama?

Ne, nisam sujeverna, vernik sam i smatram da sve te razbibrige u vidu gatanja nisu poželjne čak ni u šali.