Broj 174
Početna > Intervju > Nisam rob mode

Olja Karleuša

Nisam rob mode

Mada šoping doživljava kao antistres terapiju, pevačica Olja Karleuša priznaje da ne prati trendove po svaku cenu.  

Šta je za tebe stil?

Više od lepog i skladnog odevanja. Način života, ponašanja i ophođenja kategorije su koje čine definiciju stila.
 
Koliku ulogu moda i trendovi igraju u tvojoj svakodnevici?

Volim da kupujem, šoping na mene deluje kao antistres terapija, ali ne pratim trendove po svaku cenu. Trudim se da nosim ono što mi dobro stoji.
 
Koliko se tvoj stil promenio otkako se baviš javnim poslom?

Nije se promenio zbog posla, promenio se kada sam postala majka. S obzirom na to da imam malo dete, patike, baletanke i japanke su zamenile štikle i postale svakodnevni deo moje odevne kombinacije.
 
Imaš li potrebu da usklađuješ boje svoje garderobe sa bojama koje nosi Pavle?

Njegovu garderobu uklapam sa Pecinom, a kada idemo u šetnju, trudim se da njih dvojica budu skoro isto obučeni. Zimus sam im kupovala iste pilotske jakne, a nedavno sam u Nemačkoj pronašla iste šešire za njih dvojicu. Kada budem imala ćerku, onda ću se truditi da nas dve izgledamo isto.
 
Sugerišeš li suprugu šta da obuče?

Uvek me pita za mišljenje iako i sam ima prilično razvijen osećaj za modu.
 
Da li bi mogla da budeš sa muškarcem koji nema stila?

Mislim da čovek uvek sebi nađe sličnu osobu, kako po osobinama tako i po načinu odevanja. Povremeno svi imamo ispade, imala sam ih i ja, ali sve je to put ka izgradnji stila.
 
Pratiš li trendove?

Pratim i trudim se da to što je trenutno aktuelno prilagodim svom načinu odevanja. Iako nisam rob mode, uvek na početku sezone kupim nekoliko komada koji su karakteristični za taj period. Na primer, nedavno sam kupila čizme sa otvorenim prstima.
 
Da li je za dobro odevanje potrebno mnogo novca?

Naravno da nije. Na našoj estradi svakodnevno imamo priliku da vidimo žene koje bez obzira na to što daju ogroman novac za garderobu i dalje izgledaju nakaradno, dok u gradu vidim mnogo devojaka koje se ne oblače skupo a izgledaju sjajno.
 
Misliš li da je cena garant kvaliteta?

U većini slučajeva mislim da jeste. I sama sam se često vodila krilaticom, kada ne znaš šta je dobro, uzmi ono što je skupo.
 
Kakva si u kupovini?

Možda zato što sam Vaga u horoskopu u kupovini uvek satima vagam da li nešto da kupim. Često mi je potrebna još jedna osoba koja će „odobriti" ono što želim da kupim.
 
Plašiš li se bora i starenja?

Ne, jer sam kreme protiv bora počela da koristim dosta rano. Jedna od najvećih ženskih zabluda je da antirid počnu da koriste kada bore već nastanu. Kada se, u nekom trenutku, pojave, rešavaću ih botoksom.
 
Jesi li za estetske zahvate ili si protiv njih?

Nisam protivnik estetske hirurgije, osim ako nije neumerena. Ne volim da vidim predimenzionirane usne ili grudi u neskladu sa ostatkom tela.
 
Kako se rešavaš stresa?

Na sreću, u životu imam više lepih trenutaka nego stresnih. Međutim, pošto sam i u životu i u poslu perfekcionista, neizbežno je da se ponekad nađem i u stresnoj situaciji. Tada mi pomažu lepe misli i Pavlov osmeh.