Broj 173
Početna > Poznati > Prava sam domaćica

Slađana Delibašić

Prava sam domaćica

Atraktivna pevačica Slađana Delibašić ne broji kalorije, već jede sve što poželi. U hrani posebno uživa noću, ali se ne brine mnogo za kilograme jer vitku liniju održava svakodnevnim vežbanjem

Šta najviše voliš da jedeš, a šta ne bi probala ni za opkladu?
Najviše volim da jedem salate i lagane stvari. Nikada ne bih probala pihtije i čvarke.

Kako počinješ dan?
Dan ne započinjem obrokom, već belom kafom. Onda treniram, a doručkujem posle dva sata, iako znam da je doručak najbitniji. Teško mi ujutru hrana padne na želudac pošto ne mogu da treniram punog stomaka.

Od koga si naučila da kuvaš i kada?
Rano sam naučila da kuvam, morala sam da naučim jer sam rano ostala bez mame. Uz tetkinu pomoć sam počela da eksperimentišem, ali većinu jela sam sama naučila. Gledala sam razne emisije o kuvanju, skupljala recepte i postala sam prava domaćica. Prvo jelo koje sam skuvala bilo je paprikaš i mogu vam reći da mi je bio prilično uspešan, pošto ga je moj tata često spremao pa sam gledala i učila od njega.

Da li posle glavnog jela voliš da pojedeš neki desert?
Ne volim slatkiše. Radije ću uzeti voće, a jedino ne mogu da odolim kesten-pireu.

Koliko vremena provodiš u kuhinji?
Kuvam svaki dan, ali spremam brza jela. Često mi dolaze prijatelji i tada volim sve sveže da uzmem da oni vide da stvarno kuvam, jer mnogi ne veruju da stvarno kuvam, misle da naručujem hranu.

Vodiš li računa da se zdravo hraniš?
Ne, uopšte se ne hranim zdravo, čak previše jedem noću. To je, u stvari, moj najveći problem, preko dana ne moram ništa da jedem, ali noću ne mogu da zamislim da odem praznog stomaka na spavanje. Nikada nisam držala dijetu, niti sam brojala kalorije, a svakodnevnom vežbanju mogu da zahvalim na vitkoj liniji. Jedem sve što poželim, treniram i na taj način održavam liniju.

Misliš li da bi svaka žena danas trebalo da zna da kuva?
Mislim da mora svaka žena da kuva, jer muškarcu ljubav na usta ulazi. Ali, nedavno sam čitala knjigu Zašto muškarci vole kučke u kojoj se opisuje devojka vrlo slična meni, koja super kuva, kompletno postavlja sto, počev od graška, preko šargarepe, pirinča, piletine i sve servira svom dragom, ali on to uopšte ne primećuje. Ove druge devojke, takozvane „kučke", maznim glasom kažu svom muškarcu da danas nisu stigle da kuvaju, pa onda pitaju da li on želi da mu odmah nešto spreme ili da idu negde da jedu. Naravno, on odmah izabere restoran. Njen cilj je postignut, a meni niko ne kaže ni: „Hvala, super je bio ručak". Tu knjigu sam dala deci da pročitaju, jer sve što više pružaš muškarcu on to ne vidi i ne ceni. Žene kuvaju, a muškarci to uopšte ne cene. Bolje je ići u restoran.

Kada bi htela da zavedeš svog muškarca hranom, šta bi mu spremila?
Napunila bih mu đakuzi, donela bih jagode i šampanjac. Uopšte se ne bih mučila.

Da li su ti nekada muškarci donosili doručak u krevet?
Ma kakvi, i sama sam za to kriva. Ja sam umela njima da nosim kafu ili doručak u krevet na početku, ali sam to uradila svega dva puta, jer time ništa ne dobijaš. U tim situacijama muškarci pomisle: „Jao, pa ona mene obožava", a treba da bude obrnuto.

Piletina u kari sosu

Sastojci
piletina
pirinač
slatka pavlaka
kari
majoran
maslac
brašno
vegeta
mleko

Priprema
Zagrejati puter na tiganju, iseckati piletinu na sitne kockice, uvaljati u brašno i staviti u tiganj i pržiti tri-četiri minuta dok ne porumeni. Dodati celu slatku pavlaku, malo karija, majoran i malo mleka kako smesa ne bi bila ni previše gusta, ali ni previše retka. Kada provri, sklonite s vatre i napravite pirinač na vodi.

Milica Prelević
Foto: Edvard Nalbantjan